16 juli 2016

Veel waardering CDA voor vertrekkend Wethouder Veninga

Veel waardering CDA voor vertrekkend Wethouder Veninga

Respect voor Veninga als persoon, als bestuurder en voor haar resultaten

 

 

CDA-wethouder Trudy Veninga zal deze zomer vertrekken. Eerder had mevrouw Veninga reeds voor zichzelf besloten niet dóór te gaan als wethouder na deze raadsperiode, maar aanhoudende gezondheidsklachten zijn aanleiding om eerder daaraan uitvoering te geven. Het CDA in Nieuwkoop vindt het vertrek buitengewoon jammer, maar kijkt met veel plezier en respect terug op een succesvol wethouderschap van Trudy Veninga in het College van SBN, D66 en CDA.

 

Nicolette Oosterhof, CDA-fractievoorzitter: “Wij hebben veel respect voor Trudy bij het nemen van deze zware beslissing. Als fractie vinden wij het erg jammer. Wij hadden deze deze Collegeperiode graag met elkaar verder gewerkt, maar wij begrijpen haar besluit. Wij hebben Trudy als wethouder en collega-CDA'er altijd als zeer betrokken ervaren. Zij heeft de afgelopen zes jaar met hart en ziel werk verzet voor de fractie, het CDA, de coalitie en de gemeente Nieuwkoop. Wij zijn haar hier erg dankbaar voor. Deze intensieve en fijne samenwerking gaan we zeker missen. Wij hebben binnen de coalitie de vervolgstappen besproken. We hebben er het volste vertrouwen in dat de plek van Trudy in het College weer fris en adequaat opgevuld zal worden, waardoor wij als coalitie weer in goed onderling vertrouwen, geïnspireerd en daadkrachtig verder kunnen.

 

Hans Disch, voorzitter CDA Nieuwkoop: “We zijn Trudy Veninga veel dank verschuldigd, als inwoners van Nieuwkoop, maar zeker ook als CDA. Trudy heeft niet alleen in samenwerking met SBN en D66 bijgedragen aan de realisatie van een mooi Collegeprogramma van de coalitie, maar ze heeft ook op basis van onze uitgangspunten vormgegeven aan de Nieuwkoopse samenleving: toekomstgericht, met een juist gevoel voor de spreiding van verantwoordelijkheden, solidair met wie het nodig had en absoluut onkreukbaar als politica en bestuurder. Ook in dit besluit zie je hoe zwaar de functie van wethouder is, zelfs als de verhoudingen binnen het College en in de Raad uitstekend zijn. Als CDA Nieuwkoop wensen we Trudy in ieder geval een mooie vervolgstap in haar carrière en vooral een gezonde en mooie persoonlijke toekomst. We vertrouwen er op dat we als coalitiepartijen straks met een volledig College verder kunnen. Als CDA staan we in ieder geval klaar om onze verantwoordelijkheid daarbij te nemen.”

 

Mevrouw Veninga zal formeel aftreden als wethouder tijdens de Raadsvergadering van 15 september 2015.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.