Antoinette Ingwersen

Wethouder

In 1966 werd ik geboren in Zandvoort als jongste, en nakomertje in een gezin van vier kinderen. Een gezin dat gekenmerkt werd door een sterke betrokkenheid bij de samenleving. Tijdens mijn middelbare schooltijd groeide mijn politiek bewustzijn en ik bezocht regelmatig de raadsvergaderingen in Zandvoort waar mijn broer raadslid was. Na afronding van de middelbare school ben ik Politicologie aan de VU in Amsterdam gaan studeren. Daarbinnen heb ik de bestuurskundige richting gekozen en is mijn belangstelling ontstaan voor de politieorganisatie waar ik stage heb gelopen en mijn scriptie heb geschreven. Vervolgens heb ik postdoctoraal de opleiding aan de Nederlandse politieacademie gevolgd. Daarna heb ik ruim 25 jaar bij de politie gewerkt in diverse functies.

In 1991 ben ik getrouwd met Alex MacLean en wij hebben achtereenvolgens in Amsterdam, Zevenhoven en Vlaardingen gewoond. In 1999 zijn we met onze oudste zoon in mooi Nieuwveen komen wonen. Daar hebben we nog een dochter en een zoon gekregen. Onze kinderen hebben een fantastische jeugd gehad in en om Nieuwveen en zijn nog steeds actief in hun sportclubs. Wij genieten dagelijks van ons dorp, de contacten met mensen, van de omgeving, het groen en het water.

 

Ik heb allerlei functies in de politieorganisatie vervuld. Na mijn studie aan de politieacademie heb ik eerst op straat en bij de recherche gewerkt. Daarna was ik in Amsterdam en in Vlaardingen als leidinggevende verantwoordelijk voor het dagelijkse politiewerk in diverse operationele eenheden en wijkteams. In de Regio Kennemerland was ik leidinggevende bij HRM en in die periode heb ik ook een klein jaar bij de gemeente Liemeer gewerkt als hoofd van de afdeling Burger en Samenleving. De afgelopen 8 jaar was ik als commissaris verantwoordelijk voor het basispolitieonderwijs, dat in Nederland bestaat uit 6 MBO schoollocaties en 1 landelijk HBO-school.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.