Lijsttrekker van het CDA, of gewoon Kees?

Dit is mijn allereerste blog die ik schrijf. Ik heb er lang over nagedacht, met name over het onderwerp. Ga ik schrijven over mijzelf en mijn achtergrond, of juist over mijn rol als lijsttrekker van het CDA. Maar uiteindelijk kwam ik eruit dat dat onderscheid niet makkelijk te maken is. Ik ben namelijk niet anders als lijsttrekker, ik blijf mezelf. Toch wil ik in mijn eerste blog over mijn drijfveren vertellen, en een klein beetje over mijzelf.

Ik ben geboren in Langeraar en opgegroeid in Papenveer. Toen het eindelijk tijd was om mijn eerste huis te kopen, was er geen betaalbare woning beschikbaar in Langeraar, noch in Papenveer. Dus hebben mijn vrouw en ik een huis in Ter Aar gekocht. Een beetje uitwijken uit noodzaak, maar we wonen er al vele jaren met heel veel plezier. Ter Aar is echt ons thuis geworden! Onze drie dochters, zijn inmiddels uitgevlogen, helaas niet in Ter Aar, maar wel in de buurt.

De politiek heeft altijd mijn interesse gehad, maar erg moeilijk te combineren met mijn baan in de avonduren. Ik heb jarenlang bij de bank en de verzekeringswereld gewerkt, maar tegenwoordig kan ik mij wel bezighouden met de politiek.

Mijn andere grote hobby zijn mijn kleinkinderen. Maar liefst acht kleinkinderen en stuk voor stuk bijzonder sportief. Dat betekent dat wij -Opa en Oma- bijna ieder weekend als supporter ergens langs de lijn staan. Is het niet bij voetbal dan is het wel bij wielrennen, veldrijden of paardrijden. Helaas moeten we wel eens kiezen, want ja, je kunt niet overal tegelijkertijd zijn.

Neem als voorbeeld afgelopen weekend: Op zaterdag gaf onze oudste kleinzoon privé skiles in Zoetermeer aan familieleden, speelden onze dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen mee tijdens de Carnavalsoptochten met het Show Jachthoorn Korps in Kudelstaart en zondag mochten twee kleinzoons het veld in de Johan Cruijff Arena oplopen met de grensrechters bij de wedstrijd Ajax-FC Twente. Tijdens dat alles was mijn vrouw Lia aanwezig bij de Vosseburch in Langeraar om de oudste kleindochter aan te moedigen bij een KNHS wedstrijd. Niet voor niets want ze bereikte twee keer de eerste plaats!

Langs de lijn zijn we betrokken bij verschillende verenigingen, maar vooral met onze kleinkinderen. Die betrokkenheid voel ik ook bij mijn mede Ter Aarders, Nieuwkopers, Langeraarders, iedereen in de gemeente! Ik merk iedere dag weer het omzien naar elkaar. Daar wil ik mij voor blijven inzetten. Van jong tot oud.

Ik wil er zijn voor de jongeren die net als wij vroeger geen betaalbare woning kunnen vinden, maar ook voor ouderen die een woning zoeken die past bij hun levensfase. Daar moeten we meer op gaan inzetten. Daarom ben ik voor meer woningen in de dorpen. Dorpen moeten levendig en bruisend blijven, voor jongeren en ouderen. Samen met het sterke verenigingsleven voor sportieve, muzikale en culturele activiteiten. Zo houden we onze gemeente een gemeente waar we trots op kunnen zijn!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.