Kern Noorden


Visie
Noorden is een bedrijvige b-kern die uniek gelegen is tussen twee grote waterplassen en waar ‘blauw’ een overheersend element is dat het karakter bepaald. Door sanering van overlastgevende bedrijvigheid krijgt dit dorp meer een woonkarakter, dat aantrekkelijk is vanwege de nabijheid van water en de mogelijkheden van recreatie en sportvisserij. Voorzieningen zijn er volop met uitgaansgelegenheden, een actieve kerk(gemeenschap) en een grote supermarkt.
In Noorden bestaat een hechte dorpsgemeenschap, waar men onderdeel van uit wil blijven maken als men ouder wordt. Daarom is daar een initiatief ontstaan van een huiskamer waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar kunnen eten. Eenzaamheid wordt zo voorkomen.

Reconstructie van de Voorweg structureel verbeteren.Saneren transportbedrijf en kassen ten bate van landelijke woningen aan de Voorweg. (Project Voorwegzone)Huiskamerconcept voor ontmoeting voor en door ouderen ruimte geven voor doorontwikkelingZonneveer als unieke toeristische attractie promotenWoningbouw voor lokale bevolking op het land van Koppen.Bevorderen van toerisme door kano sport en elektrische bootverhuur

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.