Vind jij het leuk om je in te zetten voor onze gemeente en aan de slag te gaan met nieuwe initiatieven om de gemeente ver verbeteren? Dat kan! Wij zijn namelijk op zoek naar fractie-assistenten om onze CDA fractie te versterken. Als fractie-assistent ben je een essentieel onderdeel van de Nieuwkoopse gemeenteraad. Je bent betrokken bij verschillende beleidsthema’s en je helpt raadsleden om raadsvergaderingen voor te bereiden. Daarnaast bereid je schriftelijke vragen voor en ben je woordvoerder tijdens meningsvormende raadsvergaderingen op jouw onderwerpen.

De mogelijkheid om dingen écht te veranderen

Het geeft jou een unieke mogelijkheid om mee te werken aan het versterken van de gemeente en jezelf te verdiepen in verschillende onderwerpen. Kortom een waardevolle leerervaring en de mogelijkheid om dingen écht te veranderen. Met welke thema’s jij aan de slag gaat? Dat hangt helemaal van jou af. Samen met de andere fractieleden kijk je welke onderwerpen bij jou passen of juist waar je meer over wilt leren.

Onze gemeenteraadsleden zijn dé vertegenwoordigers van het CDA in de gemeente Nieuwkoop. Samen met de fractie-assistenten en onze politiek adviseurs, vormen zij de fractie. Tijdens de fractievergadering bereiden jullie de raadsvergaderingen voor en bepalen jullie de politieke strategie. Er is dus veel te doen en veel te leren. Iets voor jou? Meld je dan vandaag nog aan!

Waar zijn wij naar opzoek?

 • Enthousiasme en innovatieve ideeën om samen verder te bouwen aan de gemeente Nieuwkoop
 • Iemand wie nieuwe informatie je snel eigen maken en duikt graag in nieuwe onderwerpen
 • Flinke dosis doorzettingsvermogen en een positief kritische houding
 • Een echte teamspeler
 • Affiniteit met het gedachtegoed van het CDA
 • Woonachtig in de gemeente Nieuwkoop (eis vanuit de Gemeentewet)

De voordelen van jouw rol!

 • Samenwerken binnen een leuk, enthousiast en vastberaden team
 • Ruimte om bij te dragen aan de jouw gemeente op verschillende beleidsthema’s
 • Uniek inzicht in de Nieuwkoopse lokale politiek
 • Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden door middel van toegang tot ons online leerplatform met een uitgebreid aanbod aan cursussen
 • Toegang tot een groot CDA netwerk van lokale, regionale en landelijke afdelingen en bestuurders

Vrijwilliger2021

Vrijwilliger2021
Ik help graag mee bij:*

* Verplicht veld

Doe Mee(r)!

Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail aan Kees Egberts, fractievoorzitter van het CDA Nieuwkoop (kees.egberts@cdanieuwkoop.nl). Natuurlijk kun je ook bij Kees terecht voor al jouw vragen over deze rol. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier rechts op de pagina. Laten we samen aan de slag gaan. Wij kijken al uit naar onze samenwerking! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.