24 december 2020

Ingehaald door eigen succes maar zeker voor herhaling vatbaar

Onze agrarische ondernemers hadden er veel werk in gestoken in een prima initiatief met een mooi resultaat. Een verlichte boerderijroute langs agrarische bedrijven om inwoners van Nissewaard kennis te laten maken met het boeren leven in Nissewaard. Op diverse plaatsen konden mensen producten kopen en zo zelf constateren dat “vers van het land” het lekkerste smaakt.

Wat een enorme belangstelling, zoveel zelfs dat het verkeer vast begon te lopen waardoor de gemeente zich genoodzaakt zag om in overleg met de organisatie verkoop van producten te stoppen.

Het CDA Nissewaard als betrokken lokale partij hoopt dat een dergelijke toer op een later moment herhaald kan worden. “Wij hebben de indruk dat nog veel inwoners belangstelling hebben om de toer te doen en producten te kopen” aldus Pieter Verhoog, fractievoorzitter van het CDA in Nissewaard. We hopen dat de lichtjesroute net zo’n succes en traditie wordt als “Kom in de Kas”!

Het CDA zal initiatieven van onze agrarische ondernemers ook in de toekomst ondersteunen om zo de afstand tussen onze inwoners en bedrijven te verkleinen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.