06 juli 2022

Column Ria Vink- van den Berg

Bij de vorige verkiezingen stond ik voor het eerst op de CDA kieslijst. Deze keer ben ik door voorkeursstemmen in de raad gekozen, een hele eer! Politiek is voor mij een nieuwe wereld, tot nu toe is het erg interessant en leer ik snel hoe één en ander werkt. Het is mooi om mee te mogen denken en beslissen over een mooier Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. Het zou mooi zijn als we met de verschillende partijen eensgezind en als een team aan de toekomst kunnen werken de komende jaren.

Doordat CDA in deze raadsperiode 4 zetels mocht behalen, kunnen we de aandachtsgebieden binnen de gemeentepolitiek wat verdelen. Ik mag met bezig gaan houden met de commissie Welzijn. Onderwerpen als zorg, scholen, jeugd, mooie onderwerpen om over mee te praten. Je leert over onderwerpen waar je vaak niet bij stil staat of weet hoe dat geregeld wordt. Door de expertise van collega’s binnen het gemeentehuis en daarbuiten worden we goed geïnformeerd over plannen en ideeën. Het is goed de verschillende kanten te kunnen horen en ontdekken van een onderwerp om er zo een goede mening over te kunnen vormen. Dit delen en bespreken we met de overige fractieleden voordat de raadsvergadering er over beslist.

CDA staat dicht bij de lokale bevolking en dat doe ik ook. Ik heb met mijn man een winkel in het centrum van Noordwijkerhout, dit is laagdrempelig voor bewoners om binnen te lopen en te vertellen wat er speelt binnen deze kern, welke vragen en problemen er zijn. We zullen niet alles kunnen oppakken, maar je gehoord voelen is ook belangrijk. Integriteit en transparantie zijn belangrijke speerpunten van CDA, we doen ons best om dit voor de lokale en regionale bewoner te bewerkstelligen. Dus mocht er eens iets zijn dat u kwijt zou willen, schroom niet!

Graag tot ziens, horens.

Met vriendelijke groet,

Ria Vink- van den Berg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.