10 juli 2020

Motie CDA over speelplaatsen aangekomen!

Afgelopen woensdag 8 juli is tijdens de raadsvergadering de motie van Jos Beugelsdijk (CDA) over speelplaatsen in de gemeente Noordwijk.

In oude kern van Noordwijk Binnen, het Oude Zeedorp en de oude kern van Noordwijkerhout en in andere wijken (Victorwijk en Jambuurt) een schrijnend tekort is aan speelplaatsen voor de jeugd van 2 tot 8 jaar en speelplaatsen voor de jeugd van 8 jaar en ouder. Dit in tegenstelling in de Zilk waar de vrijwilligers van de speeltuinvereniging een perfect onderhouden speeltuin hebben, het kunstgras voetbalveld Van Nispen vrij toegankelijk is voor de jeugd en ook de Egelantier school een vrij toegankelijke speelplaats heeft met veel speeltoestellen.

‘’Het is van belang dat goed in kaart zal worden gebracht waar er momenteel te weinig speelvoorzieningen zijn voor de jeugd omdat het belangrijk is dat onze jeugd zich onbekommerd moet kunnen ontwikkelen in creatieve speel mogelijkheden ’’, aldus Jos Beugelsdijk. ‘’Met een relatief kleine investering kunnen we meer speelveldjes creëren voor onze jeugd en daarom zijn wij blij dat de raad onze motie heeft aangenomen waarin wij het college oproepen om binnen twee jaar de achterstand in te lopen en hier een budget voor vrij te maken’’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.