03 december 2017

Ommetje rond het Oosterduinse Meer

Er wordt veel gewandeld en gefietst in onze streek. Maar even een ommetje maken om het Oosterduinse Meer (Comomeer) is er niet bij. Gezien de grote behoefte aan wandelen en fietsen is het een uitdaging om zo veel mogelijk paden in het buitengebied te hebben. Een volledige rondgang rond het meer zou de recreatiewaarde voor dorp en streek zeker verhogen.

In het Noordwijkerhouts Weekblad van 29 januari 2013 vroeg ik al bij herhaling aandacht voor het completeren van de rondgang om het meer. Hiervoor moet een fiets/loopbrug van 30 meter aangelegd worden tussen het meer en het Steengrachtkanaal. De grondeigenaar, Xella Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden moet toestemming geven. In 2013 zagen de wethouders Knapp en Vissers het belang van de brug wel in en zij zouden contact zoeken met de grondeigenaar.

We zijn nu vier jaar verder en het CDA heeft vragen gesteld in de commissie R&W. Er blijkt echter geen voortgang in dit dossier te zitten. Dit heeft te maken met het feit dat Xella nog altijd de mogelijkheid open wil houden om in dit gebied zand te winnen voor de kalksteenindustrie. De huidige wethouder De Jong, zelf een actieve fietser, beaamt dat het goed zou passen in het wandel- en fietsuitbreidingsplan van de Bollenstreek en het behoudt zijn aandacht.

Piet Pennings, CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.