14 september 2022

Raadscolumn Max Uphoff

'21 jaar en trots gemeenteraadslid van de mooie gemeente Noordwijk. Het voelt voor mij écht als een eer om de komende periode de stem van de jongeren in onze gemeente te kunnen en mogen vertegenwoordigen. Een nieuwe ervaring en een leerproces.’

Sinds drie jaar ben ik trots mede-eigenaar van BLIJLES, een maatschappelijk onderwijsplatform. Aankomend jaar hoop ik daarnaast mijn studie Philosophy, Politics and Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam af te ronden. In maart mocht ik voor het eerst stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zelf ook op de kieslijst zou staan, laat staan dat ik zou worden gekozen als raadslid. Ik vind alles leuk en interessant, maar ik ben vooral praktisch ingesteld en probeer altijd in oplossingen te denken.

De speerpunten van het CDA als middenpartij passen bij mij als persoon, en toen ik de kans kreeg om actief te worden in de lokale politiek heb ik deze met beide handen aangepakt. Het voelt voor mij écht als een eer om de komende periode de stem van de jongeren in onze gemeente te kunnen en mogen vertegenwoordigen. Een nieuwe ervaring en een leerproces.

Veelal ongemerkt worden er in de commissie- en raadsvergaderingen belangrijke onderwerpen behandeld die voor u op de korte en lange termijn directe gevolgen kunnen hebben. Iets waar ik me niet altijd bewust van was. Ik ga mij de komende raadsperiode onder andere bezighouden met thema’s als duurzaamheid en woningbouw, maar ook communicatie in begrijpelijke taal richting de inwoner is en blijft voor mij enorm belangrijk.

Ik wil eindigen met een oproep. Ben jij jong en vind jij (gemeente)politiek interessant? Of wil je meer weten over een specifiek onderwerp dat speelt? Stuur me gerust een e-mail, ik maak graag kennis met je! [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.