09 december 2020

Rondjes fietsen

Bijna dagelijks zit ik op de fiets. Vaak om naar mijn werk in Lisse te fietsen maar zeker ook in mijn vrije tijd. Dan fiets ik vaak door de dorpen van onze mooie gemeente. Naast het feit dat je mooie landschappen en natuur ziet (Leeuwenhorstbos, de duinen, bollenvelden) kom je ook vaak zaken tegen die om aandacht vragen. Fietspaden die onderhoud nodig hebben, parkeerproblemen en onveilig verkeersituaties bijvoorbeeld. Ook spreken inwoners mij regelmatig aan over bijvoorbeeld zorgen om verkeersveiligheid of groenonderhoud. Ik vind dit altijd super mooi! Op deze manier kan ik mijn werk als gemeenteraadslid namelijk veel beter doen. Vaak zijn de zaken die ik zie of die mensen aangeven redelijk eenvoudig op te lossen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Zo houden we namelijk onze dorpen mooi, schoon en veilig.

Natuurlijk zijn er ook situaties die niet eenvoudig op te lossen zijn. Neem bijvoorbeeld geluidsoverlast van de N206 of de onveilige verkeerssituatie bij Piet Gijs. Dit zijn zaken die vragen om meer geduld en doorzettingsvermogen. Maar ook voor deze mensen blijf ik mezelf inzetten.

Rondjes fietsen, goed kijken onderweg en praten met inwoners zijn voor mij zaken die mijn werk als gemeenteraadslid dus makkelijker en mooier maken. Ik blijf dus zeker rondjes fietsen en ik hoop dat mensen mij ook zeker blijven aanspreken, mailen of bellen.

Tenslotte wil ik iedereen een heel mooi kerstfeest toewensen en een bruisend en gezond 2021!

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan Duivenvoorde

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.