20 april 2018

Selfie met Elsje in Noordwijkerhout

In het weekend van 21 en 22 april kan iedereen een selfie maken met Elsje. Tussen de bloemenmozaieken rond het witte kerkje van Noordwijkerhout staat dan een van de bekende stripfiguur ‘Elsje’. Het ontwerp (zie foto) is door de tekenaar zelf gemaakt en wordt éénmalig in Noordwijkerhout uitgevoerd.

Elsje is de hoofdpersoon van de bekende strip van Gerben Valkema en Eric Hercules. Toen het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-de Zilk aan Valkema vroeg om een ontwerp te maken, heeft hij daar geen seconde over na hoeven denken. Hij vond het een eer om dit verzoek te krijgen en mailde al snel: “mijn dochter (6 jaar) is nooit zo onder de indruk van wat ik creëer, maar toen ik vertelde dat ik een bloemenmozaiek ging tekenen vond ze dat erg stoer”.

Frank Helsloot van het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk is er trots op dat hij Valkema heeft kunnen krijgen voor dit ontwerp. Gerben Valkema is één van de beste striptekenaars van Nederland en wordt regelmatig voor unieke projecten gevraagd, niet alleen binnen Nederland. “Ik hoop dat dit weer veel nieuwe mensen kennis laat maken met de bloemenmozaieken. Ik vind het ook erg stoer dat Gerben dit wil doen”. Valkema tekent de strip altijd in 2D, maar het CDA voegt er een derde dimensie aan toe. “Kom allemaal kijken hoe Elsje los komt van het platte vlak”, zegt Helsloot en hij voegt er aan toe: “Je ziet vanzelf wat de beste plek is om een selfie met Elsje te maken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.