13 december 2021

Voorstelrondje: Jan de Jong

Even voorstellen:  Jan de Jong,  nr. 9 op de CDA lijst van onze gemeente Noordwijk.  62 jaren jong, 35 jaar getrouwd met José, drie kinderen, geboren en acht jaar gewoond in De Zilk, daarna 53 jaar gewoond en gewerkt in Noordwijkerhout en sinds een klein jaar woonachtig in Noordwijk-Binnen.

Ik ben 14 jaar raadslid geweest in Noordwijkerhout waar ik om gezondheidsredenen een stap terug moest doen. Inmiddels ben ik al weer een aantal jaren gepensioneerd en heb tijd, zin en een berg ervaring om weer politiek actief te zijn.

Ik ben vanaf mijn 16e (!) en nog steeds als bestuurder actief in en bij veel sport- en belangenverenigingen. En van daaruit is te verklaren dat een van mijn politieke speerpunten het verenigingsleven is. Dat is het cement van onze gemeente, van onze dorpen De Zilk, Noordwijkerhout, Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. Dat hele scala van samen dingen doen, samen je ergens voor inzetten, samen sporten, samen je hobby’s beleven, dat is prachtig om te zien en dat is het waard om je voor in zetten. 

Dat doe ik en wil ik ook in de komende raadsperiode weer doen. Waarbij de ‘social inclusion’ misschien wel het allerbelangrijkst is; ervoor zorgen dat echt iedereen mee kan doen en er geen financiële barrières zijn.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.