23 maart 2019

CDA helpt mee tijdens landelijke Opschoondag

Afgelopen zaterdag 23 maart hebben leden van het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk meegeholpen met een actie van de Z-ambassadeurs in het kader van de Landelijke Opschoondag.

Het doel van de Landelijke Opschoondag is aandacht vragen voor zwerfvuil. Z(werfafval)-ambassadeurs zijn vrijwilligers die hun leefomgeving schoonhouden van zwerfafval.

Met name vuil op straat draagt bij aan verloedering. ‘Daarom is een schone omgeving heel belangrijk voor de leefbaarheid’ stelt Sebastiaan Duivenvoorde. ‘Vuilnis trekt immers vuilnis aan. De drempel om iets zomaar op straat te gooien wordt lager. Maar omgekeerd werkt het net zo goed: positieve inzet werkt ook door’. Vandaar dat het CDA deze actie steunt.

Daarom staken de leden van het CDA de handen uit de mouwen tijdens de landelijke Opschoondag en hebben ze samen met de ambassadeurs en andere inwoners van Noordwijkerhout zwerfvuil opgeruimd in het centrum van Noordwijkerhout. Door anderhalf uur samen door te pakken is het centrum van Noordwijkerhout nu een stuk opgeknapt. Na afloop was er voor alle vrijwilligers koffie met wat lekkers bij supermarkt DIRK.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.