17 december 2019

Fractie CDA stelt schriftelijke vragen aan het college over: groenonderhoud Victoriberg

De herbestrating van de Victoriberg in Noordwijkerhout is al weer een tijdje afgerond met over het algemeen een mooi resultaat. Het fractie van het CDA krijgt echter klachten binnen van bewoners van de appartementen (even nummers). De herbeplanting aan die kant van de straat is niet voldoende gedaan waardoor bij de minste wind het zand tegen ramen en deuren aanwaait. Regelmatig moeten bewoners die dan weer schoonmaken wat tot grote ergernis lijdt.

De meeste bewoners zijn al op leeftijd dus dit is vaak een hele klus. Ook het gebrekkig groenonderhoud, het mos en onkruid groeit hard zeker in de zomerperiode. Wanneer bewoners naar de gemeente bellen worden ze doorverwezen naar Sporto en wanneer ze naar Sporto bellen verwijzen ze daar weer terug naar de gemeente.

Het CDA heeft over dit dossier de volgende vragen aan het college:

Vraag 1. Is het college op de hoogte van deze situatie betreft groenonderhoud/herbestrating/herbeplanting ? Wat is de reactie van het college;
Vraag 2. Wanneer staat het afmaken van de herbeplanting en het verwijderen van het mos gepland;

Vraag 3. Is het college op de hoogte van de telefonische klachten van de bewoners? Zo ja, hoe is er met deze klachten omgegaan;

Vraag 4. Is er contact geweest met Sporto over deze situatie? Zo ja, wat is er besproken en is er op korte termijn een oplossing?


Namens de CDA fractie,
Jos Beugelsdijk, CDA raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.