10 april 2020

Pasen

Beste Noordwijkers, Zilkers en Noordwijkerhouters,

We leven in bijzondere tijden. Voor veel van ons is het gewone leven stil komen te staan ​​en wij worden dagelijks opgenomen met de gevolgen van de coronacrisis.

Dorpsgenoten worden vastgesteld met ziekte en overlijden van naasten, wij willen ons medeleven via deze weg betuigen en jullie heel veel sterkte toewensen.

Van mensen die werken in de zorg wordt nu veel meer gevraagd dan normaal. Wij willen jullie bedanken voor jullie ongelooflijke inzet, super!

Wij denken ook aan de mensen in de verzorgingshuizen die nu zijn afgesloten van hun dierbaren. Wat een moeilijke tijd moeten deze mensen doormaken. Ondernemers in de overnachtingsbranche, horeca, winkels maar ook kwekers worden keihard getroffen door de beperkende maatregelen en door omzetverlies. Wij roepen dan ook iedereen op om mogelijk mogelijk lokaal te kopen en een extra bosje bloemen in huis te zetten om de lokale ondernemers zo een hart onder de riem te steken.

Ook het verenigingsleven, voor veel mensen ontzettend belangrijk, is voor een groot deel tot stilstand gekomen. Van sportverenigingen tot bezigheden voor ouderen, alles ligt nu noodgedwongen stil.

Deze crisis brengt ook mooie zaken met zich mee. Overal in onze mooie dorpen ontstaan ​​initiatieven om elkaar te helpen en te ondersteunen. Prachtig om te zien hoe lief en zorgzaam mensen voor elkaar zijn, iets om te koesteren en vast te houden.

En ook het gewone leven gaat tegelijkertijd gewoon door. Het is gewoon weer Pasen. Wij realiseren ons dat deze Pasen anders zal zijn dan anders en dat niet iedereen Pasen kan vieren met de vrienden en familieleden die normaal gesproken Pasen met u meevieren. Ook met elkaar Pasen vieren in de kerk is er dit jaar helaas niet bij.

Ondanks alles willen wij u een Vrolijk en Zalig Pasen toewensen.

Met vriendelijke groet, Fractie en bestuur CDA Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.