12 maart 2018

CDA wil bruisender centrum met terugkerend Papendrechts festival

CDA Papendrecht pleit in haar verkiezingsprogramma voor een terugkerend Papendrechts festival op en rond de Markt en de Meent. Samen met een aantal andere plannen wil het CDA hiermee het centrum van Papendrecht bruisender en gezelliger maken.

Waar omliggende gemeenten als Sliedrecht en Alblasserdam elk jaar of om het jaar een groot festival organiseren, ontbreekt dat nog in Papendrecht. Lijsttrekker Egbert Lichtenberg: “Eigenlijk is dat best vreemd, als je ziet dat we nu een mooie centrale locatie hebben om iets dergelijks te organiseren. De Markt staat nu vooral leeg en dat is zonde. Daarnaast zijn er voldoende actieve inwoners, ondernemers, kerken en maatschappelijke instellingen in ons dorp om met elkaar iets moois te organiseren. Dat is niet alleen leuk, maar ook goed voor de samenhang in Papendrecht.”

Samenwerken
Zo’n evenement geeft ook een belangrijke impuls aan het centrum. Vaak gaat het over de leegstand en de huurtarieven op de Meent. Egbert Lichtenberg: “Veel inwoners vragen ons iets te doen aan de huurtarieven, maar het eerlijke antwoord is dat we daar als gemeente geen invloed op hebben. Dat is een kwestie van vraag en aanbod in een vrije markt. Wat we wél kunnen doen, is zo goed mogelijk met ondernemers samenwerken om ons centrum tot een bruisende plek te maken. De invoering van twee uur gratis parkeren is daar een voorbeeld van, maar wat het CDA betreft gaan we de komende jaren voor uitbreiding van het aantal uren.”

BIZ
De onlangs opgerichte bedrijfsinvesteringszone (BIZ) is een idee van het CDA en een belangrijke stap in de samenwerking tussen gemeente, ondernemers en eigenaren van winkelpanden. Alle partijen leggen in deze BIZ een geldbedrag in, waarmee bijvoorbeeld evenementen kunnen worden georganiseerd en het winkelcentrum mooi en netjes wordt gehouden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.