10 september 2022

CDA Ridderkerk bezoekt brandweerkazerne Ridderkerk

Afgelopen donderdag (8 sept '22) brachten Ton en Marcella een bezoek aan onze brandweerkazerne. Hier was een informatiebijeenkomst georganiseerd voor raads- en burgerleden over de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de brandweerzorg in Ridderkerk.

De vrijwilligers van de brandweerpost Ridderkerk worden de laatste jaren gemiddeld  zo'n 330 keer opgeroepen voor brand, hulpverlening en assistentie GGD. Hiervoor beschikt de post over twee Tank Auto Spuiten (TS3831 en TS3832) en enkele specialistische voertuigen. De TS3832 wordt ook regelmatig ingezet als slagkracht TAS (SK3832). Hierbij gaat dit voertuig met personeel naar een andere kazerne in de regio om vanuit daar de brandweertaak in dat gebied tijdelijk uit te voeren. Het voertuig van die kazerne is op dat moment ingezet bij een ander incident. Bij de inzet assistentie GGD moet worden gedacht aan het evacueren van een patiënt op hoogte, meestal met een ladderwagen, en/of assistentie bij een reanimatie (AED inzet).

Het CDA Ridderkerk is blij met de inzet van alle (vrijwillige) brandweerlieden in onze gemeente. De (vrijwillige) brandweer blijft een boeiende uitdaging. Momenteel worden deze taken uitgevoerd door 36 gemotiveerde mensen. Wilt u meer weten over de (vrijwillige) brandweer? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Het was een zeer informatieve avond, dank!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.