19 oktober 2022

Snelheidsmeting door CDA Ridderkerk en Veilig Verkeer Nederland

Snelheidsmeting door CDA Ridderkerk en Veilig Verkeer Nederland

Afgelopen zaterdag (15-10-’22) heeft de fractie van het CDA Ridderkerk, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, op verschillende locaties in Ridderkerk snelheidsmetingen uitgevoerd. Veel inwoners van Ridderkerk vinden dat er te hard gereden wordt en dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties.

Het doel van de actie was het creëren van bewustwording bij automobilisten. Niet alle automobilisten zijn zich altijd bewust van de snelheid waarmee gereden wordt. Je rijdt al gauw te hard. Toch is het belangrijk dat automobilisten zich aan de maximum snelheid houden. De snelheidsmetingen zijn uitgevoerd op de Prunuslaan, de Populierenlaan, de Randweg, de Erasmuslaan en op het Koningsplein. Uit gesprekken met omwonenden bleek er veel waardering voor de actie. Diverse omwonenden ervaren veel overlast van te hard rijden.

Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor het CDA Ridderkerk. Iedereen moet zich veilig op straat kunnen bewegen. Of het nu gaat om voetgangers, fietsers of automobilisten. Het CDA Ridderkerk vindt dat waar er sprake is van onveilige situaties er snelheidsbeperkingen toegepast moeten worden, zoals op de Erasmuslaan in de wijk ’t Zand. Het CDA Ridderkerk is blij met de aankondiging van het gemeentebestuur om hardrijden door automobilisten  harder aan te pakken. Ook wil het CDA Ridderkerk meer verlichting bij alle zebrapaden om zichtbaarheid en veiligheid te vergroten.

De CDA-fractie is van plan deze actie elke half jaar te gaan herhalen. Ridderkerkers worden opgeroepen locaties op te geven waar te hard gereden wordt, zodat daar de actie gepland kan worden. De locaties kunnen opgegeven worden via de website van het CDA Ridderkerk: https://www.cda.nl/zuid-holland/ridderkerk/contact

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.