12 december 2021

Vrijwilligersontbijt

Op vrijdag 10 december was het zover, het eerste vrijwilligersontbijt georganiseerd door Facet.

Tijdens dit ontbijt is er door enkele vrijwilligersorganisaties een presentatie verzorgt over wat hun activiteiten inhouden. Daarna was er gelegenheid om met elkaar, als vertegenwoordigers van Ridderkerkse vrijwilligersorganisaties en de lokale politiek, het gesprek aan te gaan. De meerwaarde hiervan was dat je op een informele manier het goede gesprek kon voeren met veel verschillende partijen over de ervaringen in de praktijk. Hierbij werden ook zeker de actuele thema’s met elkaar besproken.

De thematafel waar ik (Ton Overheid) namens het CDA bij aanwezig was besprak het onderwerp “De politiek is op de hoogte van het vrijwilligersveld”. Samen met vertegenwoordigers van Facet en Present, Slikkerveerse koffietafel, VVD en vrijwilligerssteunpunt Facet kwamen we tot de conclusie dat de politiek wel op de hoogte is maar dat meer het gezamenlijke gesprek gevoerd moet worden over hoe we elkaar meer kunnen helpen.

Een leuke en laagdrempelige manier om met veel betrokken partijen in contact te komen en de onderlinge relaties aan te halen.

Wat betreft het CDA zeker voor herhaling vatbaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.