Nico Belo

‘Geld maakt wel degelijk gelukkig’, zo zie ik dagelijks in mijn werk als bewindvoerder. Ik help mensen met hun financiën en ik begeleid hen naar een financieel gezonde toekomst. Te weinig hebben, tekort ervaren, leidt tot stress en dat tast ook het IQ aan, zoals uit
onderzoeken blijkt.

Het tegenovergestelde hiervan is ook waar. Overvloed ervaren, betekent meer levensvreugde, meer creativiteit en een hogere intelligentie. Daarom is het mijn wens dat de overheid een betrouwbare en stabiele partner is voor burgers. Dat de overheid mensen helpt om uit de financiële problemen te komen. En om een nieuwe start te kunnen maken. 

Belangrijk is dan ook dat de bijstandsuitkering hoger wordt en dat de kostendelersnorm wordt afgeschaft. En dat er meer maatwerk geleverd wordt. Recht doend aan de situatie van mensen. Rekening houdend met datgene dat voor mensen behapbaar is. Zodat mensen stap voor stap uit het dal kunnen klimmen. En met meer en meer vertrouwen naar de toekomst kunnen gaan kijken. Vrij van schulden, vrij van schaamte. Zodat ook steeds meer vaders en moeders hun oprechte aandacht ook aan hun eigen kinderen kunnen geven!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.