14 december 2022

CDA kaart verouderde stadsplattegronden aan

In Rijswijk staan op diverse plaatsen stadsplattegronden. Deze plattegronden zijn echter sterk verouderd. In RijswijkBuiten zijn er echt meer straten dan de Pastoor Verburchweg, Van Rijnweg, Middendorpweg, Sionsweg en de Spieringsweteringweg. In het voorjaar via Twitter al aandacht voor gevraagd en onlangs ook via e-mail, maar helaas geen adequate reactie. Daaarom heeft onze fractie onderstaande schriftelijke vragen ingediend.

  1. Hoeveel stadsplattegronden zijn er op dit moment?
     
  2. Welke contracten zijn er met JCDecaux betreffende deze stadsplattegronden en de bijbehorende reclame (vaak aan de andere zijde van de plattegrond)?
     
  3. Zijn er nog andere stadsplattegronden die een update nodig hebben? Welke aanbieders/partners zijn hierbij betrokken?
     
  4. Is het mogelijk de verouderde stadsplattegronden zo snel mogelijk te vervangen door actuele stadsplattegronden?
     
  5. Kunnen -afhankelijk van antwoord op vraag 4 - de huidige verouderde stadsplattegronden tijdelijk - in afwachting van nieuwe actuele stadsplattegronden - gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals een publiekscampagne ‘ondermijning’?
     
  6. In dit kader, welke plannen heeft het college wat betreft bewegwijzering naar locaties (denk aan het Huis van de Stad, schouwburg, begraafplaats, landgoederen, winkelgebieden etc.) binnen de gemeente?
     
  7. Is het college bereid een nota ‘bewegwijzering binnen Rijswijk’ samen te stellen en deze aan de gemeenteraad voor te leggen? Zo niet, waarom niet? Zo ja, dank, wanneer mogen we de nota verwachten?

Zie ook: https://www.rodi.nl/rijswijk/politiek/322317/cda-rijswijk-kaart-verouderde-stadsplattegronden-aan

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.