09 december 2020

Gemeente Rijswijk start scholenactie tegen eenzaamheid

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om met Kerst gezelschap te hebben. Heel wat mensen voelen zich rond deze tijd extra alleen. Voor die inwoners van Rijswijk vraagt de gemeente aan basisschoolkinderen om mee te doen aan het uitdelen van kerstkaarten. Daarvoor ontvangen scholen een stapel ansichtkaarten van wethouder Johanna Besteman (Welzijn & Onderwijs) die naar eigen inzicht ingekleurd en versierd kunnen worden door de leerlingen. De mooi gemaakte kerstkaarten kunnen ze verzamelen en brengen naar bijvoorbeeld een buurtgenoot, verzorgingshuis of naar opa en oma.

Wethouder Johanna Besteman: “In deze bijzondere tijd is het nodig om extra om te kijken naar inwoners die zich alleen voelen. Corona heeft dit alleen maar versterkt en met de feestdagen in aantocht vragen we er aandacht voor. Ik hoop daarom op de hulp van onze leerlingen. Want één kaartje versturen brengt hopelijk een glimlach en een fijn gevoel bij de ontvangers. Dus ik ben heel benieuwd naar al het moois dat gemaakt gaat worden.”

Kaarten voor alle leerlingen
Alle basisscholen in Rijswijk ontvangen genoeg kaarten voor al hun leerlingen. Dit betekent dat er in totaal zo’n 5000 kaarten worden verstuurd aan de scholen. De voorkant kunnen ze naar eigen inzicht kleuren of versieren. Op de achterkant is ruimte om wat te schrijven.

Bron: Rijswijk.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.