22 maart 2023

Initiatiefvoorstel Simon Geleijnse aangenomen: Rijswijkse evenementen in één agenda!

Evenementen in Rijswijk worden inzichtelijk gemaakt door een ‘uitagenda’ waarin Rijswijkers kunnen zien waar ze naartoe kunnen voor culturele, sportieve of maatschappelijke evenementen. Het voorstel van Simon Geleijnse (CDA) en Danny van Dam (Wij. Rijswijk) werd deze dinsdag in de Rijswijkse gemeenteraad aangenomen. “Rijswijk heeft vele mooie evenementen waar we trots op mogen zijn,” geeft Geleijnse aan. “Met de uitagenda hopen we de zichtbaarheid van de evenementen te vergroten.”

Omliggende gemeenten zoals Den Haag en Pijnacker-Nootdorp hebben al varianten van de uitagenda. “Het is de bedoeling dat Rijswijkers met één klik op de knop kunnen bekijken of ze in het weekend naar de Sterrenwacht bij de Planetenflats kunnen gaan, de kinderen mee laten doen aan een voetbaltoernooitje op het Cruyff Court in de Muziekbuurt of dat ze zelf een leuke tentoonstelling bezoeken in galerie Arti-Shock in Oud Rijswijk”, zegt Geleijnse.

Het is ook mogelijk een evenement of actie aan te melden voor de uitagenda. “Zo kunnen bewoners organisaties, verenigingen of clubs hun evenementen onder de aandacht brengen,” geeft van Dam aan. “Op deze manier maken we ook alle evenementen zichtbaar die je normaal gesproken pas achteraf in de krant of op social media ziet.”

De uitagenda is als het aan de initiatiefnemers ligt voor juli op te zoeken op de website van de gemeente. “We hopen dat Rijswijkers deze zomer al kunnen genieten van muziek, sport en kunst in Rijswijk”, zegt Van Dam.

Tekst: Rijswijk krijgt een online Uitagenda | Al het nieuws uit Rijswijk (rodi.nl)

LEES HIER HET VOORSTEL VAN CDA EN WIJ. RIJSWIJK

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.