23 oktober 2017

CDA Rotterdam draagt De Langen voor als wethouder

De CDA-fractie draagt Sven de Langen voor als opvolger van Hugo de Jonge. De Jonge wordt minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier. Het CDA Rotterdam is trots dat zij wederom een bewindspersoon mag leveren en is De Jonge dankbaar voor zijn grote inzet voor de stad. Voorzitter Aart Dekkers: 'Hugo heeft samen met het onderwijsveld de onderwijsresultaten verhoogd tot bijna het landelijke gemiddelde en met zorgorganisaties op zorgvuldige wijze de zo gevreesde decentralisaties in Rotterdam laten landen. Zijn aanpak tegen eenzaamheid kenmerkt hem als een gedreven wethouder'. 

Keuze voor continuïteit 

Fractievoorzitter De Langen is zowel bekend met de verhoudingen in de gemeenteraad als met de fundamenten van het coalitieakkoord en collegeprogramma. Bovendien is hij direct beschikbaar en in grote mate thuis in de portefeuille Onderwijs, Jeugd en Zorg. Momenteel is De Langen clusterhoofd beleid bij de afdeling samenleving van de gemeente Zuidplas. Eerder was hij portefeuillehouder in de voormalig Deelgemeente IJsselmonde. 'De keuze van de fractie is een keuze voor continuïteit. Sven is natuurlijk geen onbekende op het stadhuis en kan meteen aan de slag', aldus Raadslid Christine Eskes.

Eskes beoogd Fractievoorzitter

Wanneer De Langen de gemeenteraad verlaat, dan zal Christine Eskes de CDA-fractie gaan leiden. Eskes werkt als clustermanager jeugdbescherming en reclassering bij het Leger des Heils en woont in Hillegersberg-Schiebroek. Raadslid Turan Yazir: 'Onze fractie is hecht en blijft strijdbaar. Ik kijk uit naar de begrotingsbehandeling met Christine aan het roer!'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.