16 juni 2016

CDA Rotterdam sleept 22 miljoen binnen voor vernieuwing sportaccommodaties

Rotterdam investeert de komende jaren 22 miljoen in het verbeteren van sportcomplexen. Dat staat in de kaderbrief die het college vandaag naar buiten heeft gebracht. CDA-raadslid Sven de Langen: “Twee jaar lang heeft het CDA gestreden voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het verbeteren van de kwaliteit van sportaccommodaties. Met deze forse investering kunnen sportverenigingen in Rotterdam eindelijk weer ademhalen”.

De Langen bezocht in de afgelopen periode tientallen sportverenigingen. De situatie bij vele verenigingen is ronduit droevig. De Langen: “Hobbelige velden, druppelende douches in kleedkamers en kantines met houtrot. Terwijl juist deze verenigingen een onmisbare schakel zijn in de samenleving!” De Langen geeft aan dat er jarenlang niet is geïnvesteerd in sportaccommodaties en de daarbij behorende faciliteiten zoals bijvoorbeeld (kunstgras)velden. Dit betekent dat de kwaliteit van de sportaccommodaties, vaak al decennia oud, achteruit gaat.

De investering van 22 miljoen is de kroon op twee jaar lang hard werk en vele moties voor de vernieuwing van sportaccommodaties. In de kaderbrief wordt fors geïnvesteerd in het inhalen van achterstallig onderhoud en het waarborgen van een fatsoenlijk onderhoudsniveau. Ook neemt de gemeente het eigendom van de hockeyvelden over. Daarnaast wordt de kwaliteit van sportaccommodaties verbeterd door het upgraden van sportcomplexen, de aanleg van kunstgrasvelden, verhoging van de 1/3 regeling en een subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.