Cees Kuijvenhoven

Kandidaat

Lijst: Hoogheemraadschap Delfland

Plaats: lijsttrekker

Mijn naam is Cees Kuijvenhoven, ben 65 jaar, getogen in het Westland en inmiddels al ruim twintig jaar woonachtig in de Rotterdamse enclave Hoek van Holland. Na vele jaren secretaris/directeur  van het Productschap Tuinbouw te zijn geweest vul ik nu mijn dagen met allerlei bestuurlijke en toezichthoudende functies. Deze zijn vrij divers : van accountancy , verzekeringen, onderwijs, pensioenen tot aan ontwikkelingssamenwerking. Mijn politieke activiteiten zijn o.a. het - tot de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar - voorzitten van de Hoekse Deelraad en het lidmaatschap van het huidige bestuur van Hoogheemraadschap Delfland voor het CDA.

Ik heb mij weer kandidaat gesteld voor de nieuwe verkiezingen omdat ik heb gemerkt dat je als partij én als persoon zo een goede bijdrage kunt leveren aan veiligheid en aan schoon water maar vooral ook aan verder weg liggende zaken die van doen hebben met de klimaat- en milieuproblematiek. In onze kringen gebruiken we daarvoor vaak het prachtige woord Rentmeesterschap. Dat klinkt sommigen misschien wat gedateerd in de oren maar het geeft wel heel goed aan waar het om gaat! En juist daar moeten wat mij betreft de prioriteiten worden gelegd : in een goede samenwerking met andere betrokkenen ( partijen, gemeenten, collega-waterschappen, belangenbehartigers ) komen tot een verantwoord beleid dat tegelijkertijd draagvlak heeft.

Ik wil dat de heffingbetalers weten wat er met hun euro's wordt gedaan, dus : goede informatieverstrekking. Ik wil ook dat we goed omgaan met de leefomgeving van de bewoners van het gebied van Delfland. En tenslotte : geen tariefverhogingen meer; we betalen inmiddels genoeg. Dat betekent gewoon goede prioriteiten stellen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.