14 maart 2018

CDA Teylingen brengt een bezoek aan zwembad de Wasbeek en praat over de toekomst.

Op vrijdag 9 maart hebben  (kandidaats)raadsleden van het CDA Peter Scholten, Reny Wietsma, Sybrinne de Vries, Manon van Dijk en Carla Hilverda een bezoek gebracht aan de Stichting Exploitatie en beheer Wasbeek (STIWA). Deze stichting zorgt voor het beheer en de exploitatie van zwembad Wasbeek en een aantal andere sportaccommodaties in Voorhout, Sassenheim en Warmond. De CDA’ers  kregen een rondleiding en werden uitvoerig geïnformeerd door  door  de algemeen manager, dhr. Hans van der Linden en zijn medewerkers over de toekomst van het zwembad en de sporthallen.

Zwembad Wasbeek heeft een belangrijke maatschappelijke en sportieve functie. Diverse doelgroepen komen zwemmen, zoals schoolkinderen, mensen met een beperking en ouderen. Ook is het mogelijk om met korting te zwemmen met de sport-en cultuurpas voor mensen die het niet breed hebben. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt.

Heel belangrijk is het schoolzwemmen. In het seizoen 2017-2018 zijn er gemiddeld 940 schoolzwembezoeken per maand. Er wordt 40 weken per jaar om de week 60 minuten gezwommen. Het schoolzwemmen is belangrijk als aanvulling op het behaalde zwemdiploma.

Het schoolzwemmen heeft de laatste jaren onder vuur gelegen, maar blijft gelukkig bestaan door toedoen van  CDA, Trilokaal, PvdA en CU  Het CDA wil het schoolzwemmen ook voor de toekomst behouden en heeft dit in het verkiezingsprogramma staan.

Belangrijk gesprekspunt bij het bezoek was ook de toekomst van het zwemcomplex de Wasbeek. Gelet op de noodzaak tot investeringen is de vraag nu al belangrijk wie de sportcompexen in Teylingen in de toekomst gaat beheren: een stichting  zonder winstoogmerk zoals STIWA of beheer door een commerciele exploitant. Gelet op de maatschappelijke functie van een zwembad en sportcomplexen onderkent het CDA het belang van die vraag en zal dit ook in de gemeenteraad aan de orde stellen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.