15 januari 2018

CDA Teylingen stelt schriftelijke vragen over de restauratie van de monumentale bollenschuur van Colijn.

Onze raadsleden Maarten van Welie en Sybrinne de Vries hebben namens het CDA Teylingen schriftelijke vragen gesteld over de stand van zaken van de restauratie c.q. de verbouwing van de monumentale bollenschuur van Colijn met de twee aangebouwde. 

De volgende vragen heeft het CDA Teylingen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders:

1.  Wat is de precieze stand van zaken van de herbestemming van de monumentale voormalige bollenschuur Colijn met twee aangebouwde woonhuizen in Voorhout? 

2. Kan worden bevestigd dat de daken van deze monumentale panden hemelwater lekken en dat dit funest is voor de onderhoudsconditie en uiteindelijk het voortbestaan daarvan?

3. Vindt het college, ook met het oog op een mogelijke verdere achteruitgang in de staat van onderhoud, dat met de voorgenomen restauratie c.q. verbouw van de monumentale panden nu snel en met voorrang gestart moet worden?

4. Waarom is nog niet met de restauratie- c.q. de verbouwwerkzaamheden van de monumentale panden gestart en wat heeft het college ondernomen om dat te bevorderen?

5. Op welke termijn wordt daadwerkelijk met de restauratie- c.q. verbouwwerkzaamheden een aanvang genomen?

6. Heeft het college, in lijn met de Erfgoedwet, de eigenaar gewezen op zijn instandhoudingsplicht en op welke wijze heeft deze daaraan concreet invulling gegeven en wat is het oordeel van het college daarover? Zo neen, waarom niet?

7. Indien de werkzaamheden niet zeer binnenkort van start gaan, hoe zal het college dan op grond van instandhoudingsplicht van de eigenaar zeker stellen dat een verdere achteruitgang in de onderhoudsconditie van de monumentale panden wordt voorkomen? 

8. Heeft de monumentencommissie advies uitgebracht over de voorgestelde restauratie- c.q. verbouwplannen van de monumentale panden? 

9. Hoe luidt het advies van de monumentcommissie en heeft zij zich daarbij kunnen baseren op de meest recente (detail)plannen van de restauratie c.q. verbouw? Zo neen, wanneer zal de monumentencommissie daartoe alsnog in de gelegenheid worden gesteld?

10. Kan het college garanderen dat in de uitvoering van de restauratie- c.q. verbouwplannen voorzien is in het zoveel mogelijk behouden van de oorspronkelijke elementen van de monumentale panden én geen (verdere) afbreuk wordt gedaan aan de monumentale waarden van de panden? Zo neen, waarom niet en hoe zal het college daar alsnog zorg voor dragen?

 

Als u onze website in de gaten houdt, dan houden wij u op de hoogte over de beantwoording van de schriftelijke vragen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.