06 juni 2021

Evaluatie economische samenwerking Duin- en Bollenstreek

Onlangs heeft een analyse plaatsgevonden van de economische samenwerking Duin- en Bollenstreek. Het blijkt dat de businesscases, op enkele uitzonderingen na, tot op heden (nog) geen duidelijke samenhang vertonen dan wel dat ze elkaar versterken. Er komt naar voren dat de huidige gezamenlijke inspanning tot op heden teveel geënt is geweest op afzonderlijke gemeentelijke agenda’s waardoor gestelde doelen moeilijk bereikbaar zijn, Er zijn mooie projecten gaande maar geconstateerd kan worden dat de meetbare economische effecten voor Teylingen erg mager zijn.

De Corona-pandemie heeft negatieve invloed uitgeoefend op de economische ontwikkeling in het algemeen en op de voortgang in uitvoering van projecten in het bijzonder. Bij de verkenning naar toekomstige inspanningen is specifieke aandacht nodig voor de mogelijkheden die de gemeente Teylingen biedt m.b.t. projecten die het gezamenlijke regionale belang dienen, zoals de Ruïne van Teylingen, Flower Attraction, Regio Marketing, Warmond en de Kagerplassen en verbetering van de bereikbaarheid met oog voor duurzame mobiliteit. De CDA-fractie zal daarom met een motie op 3 juni in de raadsvergadering het college oproepen in de verkenning naar toekomstige opgaven herstelmaatregelen op te nemen die nodig zijn als gevolg van de Corona-pandemie voor de regio waar Teylingen een belangrijk onderdeel van is; dat moet dus ook zichtbaar terug komen in deze maatregelen.

Ook wordt opgeroepen in de verkenning de belangen uit te werken van de inwoners, ondernemers en stakeholders van Teylingen door een gerichte uitwerking van regionale projecten met economische uitstraling naar Teylingen en een voortvarende concrete aanpak daarvan te realiseren; waarbij de toekomstige duurzame economie leidend is en hiervoor met een concreet en uitgewerkt voorstel te komen in het vierde kwartaal van 2021.U hoort in de volgende nieuwsbrief of de motie het heeft gehaald of niet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.