28 februari 2020

Terugblik oprichting CDJA Duin- en Bollenstreek

Dankbaar, dat is het woord wat opkomt als wij denken aan de fantastische oprichtingsavond van het CDJA Duin- en Bollenstreek op 17 december op De Keukenhof in bijzijn van Minister Wopke Hoekstra. Het was een avond waar alles mee zat. De locatie was fantastisch, de aanwezigheid van vele lokale CDA politici, aanwezigheid vanuit het overkoepelende CDJA netwerk zoals CDJA voorzitter Hielke Onnink (landelijk CDJA) en voorzitter Daniël Francke (Provincie Zuid-Holland CDJA). Ook vanuit de afdelingen Utrecht, West-Friesland, Den Haag en Leiden waren er CDJA leden. Een fantastisch begin!

Daarnaast zijn wij erg dankbaar voor de gulle giften die naast de bijdragen van de CDA afdelingen in de Duin- en Bollenstreek zijn binnengekomen. Van alle kanten kwamen donaties binnen van mensen die het CDJA een warm hart toedragen. Dat heeft ons als bestuur gesterkt in het belang van de oprichting van de enige politieke jongerenafdeling in de Duin- en Bollenstreek: Het CDJA!

 Ook hebben wij versterking gevonden binnen het bestuur, namelijk Guylaine Loos. Zij zal ons vanuit Warmond versterken om het CDJA in de streek goed op de kaart te zetten. Want zoals ook op de oprichtingsavond gezegd: Dit is pas het begin. We hebben als bestuur inmiddels vergaderd en er staan al diverse acties op het programma.

Komende activiteiten

Als klap op de vuurpijl gaan we opschonen: Zaterdag 21 maart is het de landelijke opschoondag. Het CDJA Duin- en Bollenstreek stroopt die dag de mouwen op om het centrum van Hillegom schoon te maken. Binnen twee uur willen we zo veel mogelijk zwerfafval van de straat halen. We kunnen de hulp van jong en oud daarbij goed gebruiken! We verzamelen om 10:00 uur bij het gemeentehuis van Hillegom. Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd! Dus wil je ook meehelpen aan een schoner Nederland? Geef je dan snel op door te mailen naar [email protected].

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën voor ons? We horen ze graag via [email protected] of 06-83400309. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.