Een weekje meelopen met de campagneleider van het CDA Teylingen

Door: Wim de Winter

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wil ik u graag meenemen in wat een campagneleider zoal doet in de weken voor de verkiezingen. Het CDA Teylingen is na de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 gelijk doorgegaan met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor zijn we begonnen met het aanwijzen van een campagneleider en het samenstellen van een campagneteam. Uiteindelijk ben ik, Wim de Winter uit Warmond, samen met mijn buurman, Gerben Dijkstra, aangewezen als campagneleider. Maar wat doet een campagneleider zoal twee weken voor de verkiezingen?

Allereerst ben ik als campagneleider voorzitter van de campagnecommissie van het CDA Teylingen. In deze commissie zitten de lijsttrekker, een aantal top 10 kandidaten, een aantal bestuursleden en een aantal betrokken leden. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben we iedere maandag een vergadering van de campagnecommissie om de laatste ontwikkelingen in de campagne te bespreken. Dus ook afgelopen maandag.

Naast overleggen met onze eigen campagnecommissie zijn er ook een aantal keer overleggen met de campagneleiders van andere CDA afdelingen, maar ook met de campagneleiders in Teylingen. Met de campagneleiders in Teylingen zorgen we vooral voor het opzetten van de verkiezingsmarkt, maar ook voor de voorbereiding van debatten. Zo ook afgelopen dinsdagmiddag. Toen hebben we samen met de andere campagneleiders het debat bij het Rijnlands Lyceum in Sassenheim voorbereiden. Alleen daarna is mijn dag als campagneleider nog niet afgelopen. In de avond ben ik namelijk nog aan het mailen met mensen en zorg ik dat de website en de sociale media up to date zijn.

Naast alle voorbereidingen is de campagneleider ook aanwezig bij allerlei bijeenkomst. Bijvoorbeeld op woensdag, toen waren er twee debatten in Teylingen. Het eerste debat was in de middag op het Rijnlands Lyceum. In de avond was er nog een debat bij het WMO/ jeugdplatform.

Kortom campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen is een veelzijdige klus.

 

Naast campagneleider voor het CDA Teylingen ben ik ook kandidaat-raadslid. Ik sta op plek 23 van de CDA kandidatenlijst. Ik woon al heel mijn leven met veel plezier in Warmond. Ik ben 21 jaar oud. Op dit moment studeer ik Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.

 

Kan het CDA Teylingen 21 maart ook op uw stem rekenen? 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.