Mijn olympische gedachte voor Teylingen

Door: Reny Wietsma- Biesbroek

Ooit heb ik een stuk gelezen van Teunis Bunt over de Olympische gedachte, welke inhoudt dat “meedoen belangrijker is dan winnen”

De Olympische spelen hadden als doel de volken te verbroederen.

Als men elkaar zou ontmoeten bij een gezellig evenement dan zouden ze elkaar vanzelf in de armen vallen. Voor de kijker is dat echter minder leuk. Die wil toch een beetje strijd zien. En ook in de media gaat het toch vooral om het winnen. Het Leidsch Dagblad kopte bij voorbeeld vorige week na zilveren en bronzen schaatsmedailles bij de ploegenachtervolging “Nederland redt het niet...!”

Dit geldt ook voor de hoofdpersonen, de sporters zelf. Na de euforie van plaatsing voor de Olympische Spelen willen ze uiteindelijk maar één ding en dat is winnen.

 

Stel je voor dat we deze Olympische gedachte vertalen naar de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen. Meedoen, belangrijker dan winnen.

Dan zouden campagnes overbodig zijn. De kiezer kan om zijn stem uit te brengen een willekeurige dartpijl gooien naar één van de hoofden op de verkiezingsborden.

 

De gedachte is grappig, maar er is gelukkig meer.

Als er genoeg inwoners op het CDA stemmen zodat we mee blijven doen, dan zie ik het als mijn taak en uitdaging iets voor onze inwoners te winnen of met andere woorden iets zinvols voor hen te bereiken.

 

De afgelopen 4 jaar heb ik mij sterk gemaakt voor de commissie zorg, welzijn, sport en cultuur. Met elkaar is best veel bereikt en ik hoop, dat het gezien is. U kunt een en ander teruglezen in de vorige blogs en nieuwsbrieven van het CDA Teylingen. Op diverse onderdelen zijn, denk ik wel medailles behaald en voor de komende vier jaren valt er voor mij op veel terreinen nieuw eremetaal te verdienen. En dat is nodig ook.

Om in sporttermen te blijven. Samen met mijn collega’s van het CDA loop ik warm om de handschoen opnieuw op te pakken en me voor het algemeen belang in te zetten. Ik noem hieronder een paar voor mij belangrijke en actuele onderwerpen.

1 Diverse vormen van respijtzorg -ofwel vervangende zorg voor mantelzorgers- omzetten in daden. Het CDA streeft ook naar een respijthuis.

2 Het armoedebeleid is op initiatief van het CDA ingestoken. De inkt is nog net niet droog en dit moet in 2018 verder tot uitvoering komen.

3 Maatwerk in de zorg voor oud en jong. De mens centraal en niet de regels.

4 Geen “van het kastje naar de muur” mentaliteit in de jeugdzorg. Geen onnodige wachtlijsten.

5 Toegankelijke en veilige dorpen voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking.

6 Sportpark Elsgeest verder realiseren en inrichten.

7 Skeelerbaan Warmond is er bijna.

8 Gezonde leefstijl bevorderen binnen de sport.

 

U als inwoner bepaalt uiteindelijk of het CDA mag blijven meedoen. Ik reken op uw steun. Als dat lukt op 21 maart,  dan is winnen om iets te bereiken voor onze fantastische gemeente mijn mooie Olympische gedachte en drijfveer voor de komende vier jaren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.