Democratie is niet gratis. Daar moet je wel wat voor doen! Het in stand houden van een levende democratie vraagt om onderhoud, maar vooral ook om actieve deelname. Opgegroeid in een van oorsprong ARP-gezin, is dit mij met de paplepel ingegoten. De democratie en een actieve inzet voor de publieke zaak ligt mij dan ook na aan het hart.

Al vanaf het begin van mijn studententijd in Utrecht, waar ik rechten heb gestudeerd, ben ik zowel in mijn vrije tijd als beroepsmatig actief voor het CDA. Als beleidsmedewerker ondersteun en adviseer ik al gedurende vele jaren de CDA-Tweede Kamerfractie en haar leden.

De afgelopen vier jaar heb ik mij als lid van de gemeenteraad voor de lokale CDA-fractie ingezet  voor de inwoners van Teylingen. Ik beschouw dit als een enorm voorrecht, maar ook als een grote verantwoordelijkheid. In de gemeenteraad heb ik mij sterk gemaakt voor een sociaal, toegankelijk, veilig en leefbaar Teylingen dat dicht bij de mensen staat. Daar wil ik de komende vier jaar graag mee doorgaan. Het koesteren van de menselijke maat, een gemeentebestuur dat zo dicht mogelijk bij de inwoners staat,  laagdrempelige en betaalbare voorzieningen,  behoud van een sterk verenigingsleven en het in stand houden van gemeentelijke monumenten, zijn daarbij uitgangspunt.  

In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag. Na al die jaren in Sassenheim, waar ik sinds 1992 woon, vind ik het nog steeds een enorme luxe om zomaar even op een willekeurige zondagmiddag een strandwandeling te kunnen maken en lekker uit te waaien langs de zee. Verder tuinier en lees ik graag en tegen lekker uit eten op zijn tijd zeg ik geen nee. Als vakantieland is Italië bij ons gezin favoriet.

Achter elke politieke beslissing gaan mensen schuil. Soms zijn dat er duizenden, maar soms ook een enkeling. Christen-democraten kennen een woord dat al meer dan tweeduizend jaar oud is. Een woord met een intens diepe lading en betekenis en dat is ‘naastenliefde’. Als Christen-democraat wil ik vanuit die houding in de lokale politiek staan, mij voor de gemeenschap en haar inwoners inzetten en samen met hen mee inhoud en vorm geven aan de plaatselijke samenleving.

Sybrinne staat op plek vier van de CDA kandidatenlijst.

 

Stem 21 maart op Sybrinne!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.