Sybrinne de Vries stelt zich als Raadslid aan u voor!

Democratie is niet gratis. Daar moet je wel wat voor doen! Het in stand houden van een levende democratie vraagt om onderhoud, maar vooral ook om actieve deelname. Opgegroeid in een van oorsprong ARP-gezin is dit mij met de paplepel ingegoten. De democratie en een actieve inzet voor de publieke zaak ligt mij dan ook na aan het hart.

Al vanaf het begin van mijn studententijd in Utrecht, waar ik rechten heb gestudeerd, ben ik zowel in mijn vrije tijd als beroepsmatig actief voor het CDA. In de functie van beleidsmedewerker ondersteun en adviseer ik gedurende al vele jaren de CDA-Tweede Kamerfractie en haar leden. Deze kabinetsperiode doe ik dat vooral voor de leden van de CDA-Tweede Kamerfractie die lid zijn van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nu mijn drie kinderen wat ouder zijn, en ik daardoor meer tijd voor mezelf heb gekregen, is het voor mij een spannende en mooie uitdaging om zelf actief met en in de politiek bezig te zijn. En waar is dat mooier dan in mijn eigen dorp, de gemeente Teylingen? Lokale politiek staat immers het dichtste bij de mensen en de lokale gekozen politici wonen en leven in de gemeenschap die zij besturen. Ik woon nu ruim 21 jaar met veel plezier in Sassenheim en stel mij dan ook graag voor mijn partij, het CDA, kandidaat voor het lidmaatschap van de gemeenteraad van Teylingen.

In mijn vrije tijd wandel ik graag en, als het even kan, langs de zee. Na al die jaren in Sassenheim vind ik het nog steeds een enorme luxe om zomaar even op een willekeurige zondagmiddag een strandwandeling te kunnen maken en lekker uit te waaien langs de zee. Verder tuinier en lees ik graag en ook tegen lekker uit eten op zijn tijd, zeg ik geen nee. Ook zing ik in een koor. Als vakantieland is Italië bij ons gezin favoriet.

Achter elke politieke beslissing gaan mensen schuil. Soms zijn dat er duizenden, maar soms ook een enkeling. Christen-democraten kennen een woord dat al meer dan tweeduizend jaar oud is. Een woord met een intens diepe lading en betekenis en dat is “naastenliefde”. Als Christen-democraat wil ik vanuit die houding in de lokale politiek staan, mij voor de lokale gemeenschap inzetten en samen met de mensen mee inhoud en vorm geven aan de plaatselijke samenleving.

Blogs

Zorgen over de zorg 

Raadslid CDA

Emmalaan 1

2171 CV Sassenheim

Telefoon: 06-46000114

Mail: s.devries@raadteylingen.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.