Het CDA Den Haag is druk in de weer voor de stad. De drie raadsleden en de fractievertegenwoordigers nemen deel aan raadsdebatten, stellen kritische vragen aan het college, staan in de krant en geven interviews op radio en televisie, gaan op werkbezoeken bij organisaties en bedrijven, spreken met bewoners en vergaderen wekelijks met elkaar. 

De fractie heeft op dit moment de ondersteuning van een beleidsmedewerker en een fractieondersteuner. Graag breiden we dit team uit met een communicatiemedewerker.

Als communicatiemedewerker zorg je dat de boodschap en het werk van de fractie bij de stad terecht komt. Hiervoor schrijf je onder andere persberichten en onderhoudt je het contact met journalisten. Maar met name houd je je in dit digitale tijdperk bezig met het plaatsen van de boodschap van het CDA Den Haag op sociale media. 

Naast de communicatie in het kader van het reguliere raadswerk zal je ook een grote rol hebben in de communicatie rondom de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

Wat maakt deze functie extra leuk?
- Je krijgt in de functie veel vrijheid om zelf ideeën te bedenken, uit te voeren en vervolgens te laten landen in de stad.
- Je krijgt een unieke kans om een verkiezingscampagne van dichtbij mee te maken en hier een grote rol te spelen in de opzet en uitvoering van de communicatiestrategie.
- Er passeert een veelvoud aan onderwerpen de revue. Zo kun je in de ochtend bezig zijn met het schrijven van een persbericht over parkeerproblematiek en zo ga je ‘s middags een filmpje opnemen met een raadslid in de stad.
- Je werkt op een unieke werkplek in het hart van de politiek van de derde stad van Nederland.

Wat vragen we van jou?
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je redeneert helder en overtuigend, weet ideeën goed te verwoorden en je beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten.
- Je geeft in deze baan actief vorm aan waar het CDA Den Haag politiek mee bezig is.
- Je zal veel gaan werken aan Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram en YouTube. Diepe ervaring is niet nodig, maar wel de wil dit te leren tijdens de baan.
- Je bent een kei in het maken van content voor social media. Denk hierbij aan het plaatsen van frisse posts en het maken van filmpjes en deze kunnen editen.
- Je bent proactief en vindt het leuk om zelfstandig dingen op te pakken. 
- Je bent een netwerker en niet op je mondje gevallen.
- Je hebt verre van een 9-5 mentaliteit. Gezien de hectische en veeleisende werkomgeving vormt het geen probleem voor je dat werkdagen kunnen uitlopen. Je krijgt in het politieke reces voldoende gelegenheid om de tijd te compenseren.
- Bij voorkeur woon je in of ben je bekend met de stad Den Haag.
- Politieke ervaring is geen must, wel de drive om hiermee aan de slag te gaan.
- Je hebt affiniteit met het CDA en gaat in campagnetijd mee de straat op.


Wat bieden we jou?
- Een leuk en gemotiveerd team.
- Wij bieden een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Beloning vindt plaats volgens het salarissysteem van de gemeenteambtenaren. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring in schaal 9.
- De aanstelling is voor 32 uur, maar dit is bespreekbaar.

De aanstelling is in principe tot 1 mei 2022 met mogelijkheid tot verlenging afhankelijk van tevredenheid en het bepaalde verkiezingsresultaat.
- Er is ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling.
- Heb je politieke interesse? Dan zijn er wellicht mogelijkheden voor de langere termijn.

Is je interesse gewekt?
Dan zien wij graag jouw CV en een motivatiebrief van jou zelf tegemoet.
Nadere inlichtingen over de functie kun je verkrijgen bij campagneleider Daniël de Groot tel. (0630378605) of via daniel.degroot@denhaag.nl
Stuur je CV met motivatiebrief voor 7 juli naar cda@denhaag.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.