25 november 2020

Start campagne "Orange the World"

Vandaag start de internationale campagne “ Orange the World”( https://www.orangetheworld.nl/). De campagne is gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en vindt jaarlijks plaats in de periode tussen 25 november en 10 december. In deze periode worden allerlei gebouwen en bezienswaardigheden over de hele wereld oranje gekleurd. De kleur van de dageraad en hoop.
In Vlaardingen zullen het Geuzenmonument, de molen Aeolus, de Stadsgehoorzaal, Kade 40, het lyceum Groen van Prinsterer, het Fonds Schiedam-Vlaardingen, de Bethelkerk en Stichting Elcerlyc oranje kleuren. Als symbool voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Want geweld hoort nergens thuis!

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een wereldwijd probleem. Daarom is aandacht belangrijk. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven, en in Nederland is dat maar liefst 45%. En helaas is het er door Covid-19 niet beter op geworden.

Doel van de Orange the World campagne is om het taboe rond melden weg te nemen, door duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. In Nederland is telefoonnummer 0800-2000 het meldpunt voor alle slachtoffers van geweld of intimidatie.

Het CDA Vlaardingen vindt het belangrijk dat er aandacht is voor deze actie, en is dan ook blij dat de gemeente Vlaardingen hier gehoor aan geeft. Wethouder Jacky Silos hing vanochtend de vlag uit op het bordes van het gemeentehuis en raadslid Marieke Thommis heeft de gemeenteraad verzocht tijdens de komende 2 digitale raadscommissies een oranje accent te dragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.