John Huf

Raadslid

Mijn naam is John Huf. Ik ben al 48 jaar getrouwd met Joke en we hebben twee kinderen, twee schoonkinderen en de vier mooiste kleinkinderen van de wereld.
Al vanaf begin jaren 70 woon ik in Vlaardingen, dus ik ben import, al voelt dat al lang niet meer zo. Vlaardingen zit in mijn hart.

Inmiddels ben ik 6 jaar met (pre)pensioen. Toen ik 16 jaar was, ben ik de zee op gegaan en heb ik een aantal jaren gevaren als ketelbinkie en koksmaatje. Na die periode heb ik de zesjarige mbo-opleiding slagerij gevolgd, waarna ik aan de slag ging bij de grootste kruidenier van ons land. Een paar jaar later werd ik zelfstandig ondernemer, met twee slagerijen. Dit heb ik een aantal jaren gedaan. Na een aantal hbo-managementopleidingen en -trainingen ben ik begonnen in diverse managementfuncties, zoals inkoper, productieleider en operationeel manager logistiek, opnieuw bij ’s lands grootste kruidenier. De laatste 14 jaar werkte ik daar als supermarktmanager.
Politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad; ik vond overal altijd wat van. Mijn drukke banen zorgden ervoor dat ik geen gelegenheid had om daar actief werk van te maken. Ik zag wel in dat dit veel tijd zou gaan kosten, naast mijn gezin. Verder ben ik jarenlang lid geweest van de klankbordgroep voor dak- en thuislozen en heb ik aan de wieg gestaan van De Elementen
Sinds mijn pensioen ben ik actief in diverse soorten vrijwilligerswerk, vooral voor de ouderen, maar ook voor Omroep Vlaardingen. Al jaren ben ik actief in de VOP. Ik neem daar als bewoner deel aan diverse platforms om van de VOP een leefbare wijk te maken.
Mijn hobby’s zijn: hardlopen, zingen, vissen, koken, lezen en tuinieren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.