Peter van Rijn

Voorzitter

Peter van Rijn (1959)

Geboren en gewortelde Vlaardinger. Getrouwd en vader van drie dochters. Meelevend protestant. Opgeleid als leraar basisonderwijs, maar sinds 1979 werkzaam in de communicatie; sinds 2003 bij de gemeente Rotterdam.  Mijn vrije tijd besteed ik gevarieerd: muziek luisteren en zingen in een bandje, snelle ronden rijden op mijn slotracebaan, lezen en koken (favoriet gerecht: lasagne).

Afkomstig uit een AR-nest, meldde ik me in 1979 aan als rechtstreeks lid van het CDA. Ik heb in de jeugdgemeenteraad gezeten, maar was mede door mijn werk lange tijd niet actief in onze afdeling. Dat veranderde toen het CDA-bestuur mij uitnodigde voor de denktank verkiezingen 2014. Van het een kwam het ander. Nu zit ik al enige jaren in het bestuur.

Ik geloof in de christen-democratie; voor mij is het CDA de partij die mensen van uiteenlopende achtergrond en belangen kan verbinden. We moeten het sámen doen, samen opkomen voor een rechtvaardige, vrije wereld, met een scherp oog en een ruim hart voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. CDA: samen de toekomst van Vlaardingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.