12 mei 2023

Column: samen kom je verder

Stormachtig: dat is misschien wel het beste woord voor de eerste vijf maanden van de raad in Voorne aan Zee. En dat is niet erg, maar voor een beginnend raadslid wel even aanpoten. Want nieuw ben ik zeker: niet alleen als raadslid, maar ook ben ik niet zo lang lid van het CDA. Wel is Hellevoetsluis al heel lang mijn thuishaven en heb ik al heel wat jaren gemeentelijke ervaring. In het dagelijks leven ben ik namelijk communicatie-adviseur bij de gemeente Nissewaard. Ik woon samen met mijn man en kinderen in de wijk de Nieuwe Vesting. Wonen en werken op Voorne Putten is echt heerlijk. En dat gun ik eigenlijk veel meer mensen die op Voorne Putten wonen. Maar dat zal een lastige opgave worden, want zowel de betaalbare woningen als de banen liggen niet voor het oprapen op ons eiland. We hebben dus een mooie uitdaging in Voorne aan Zee die we samen moeten oplossen: met inwoners, organisatie en ondernemers.

Samen betekent ook dat het niet persé heel snel gaat. Een veel voorkomende uitspraak is immers ‘alleen ga je snel, samen kom je verder’. En we willen ver komen met Voorne aan Zee en het liefst op zo’n manier dat ook mijn kinderen (en hun kinderen) daar later nog steeds van kunnen profiteren. Dat betekent dat we als raad besluiten moeten durven nemen waarbij we niet alleen naar het heden kijken, maar ook naar de verre toekomst. Durven we dat, maar vooral: kunnen we dat? Voor dat laatste is het essentieel dat de raad beschikt over de juiste en voldoende informatie op een begrijpelijke manier. Het is een punt waar nog wel wat op te winnen en te leren valt.

Over leren gesproken: ik houd ervan! Leren betekent dat we groeien: groeien als gemeente, groeien als CDA en groeien als mens. Het liefst leer ik van de dagelijkse praktijk en tjonge wat heb ik de afgelopen vijf maanden al veel geleerd van dit stormachtige begin. En al die kennis neem ik mee naar de rest van de raadsperiode, zodat ik samen met mijn mede-fractieleden van Voorne aan Zee een prachtige thuishaven kan maken voor alle huidige en toekomstige inwoners! We doen dat natuurlijk graag samen met u. Neem dus vooral contact met ons op om uw mening te delen, ons te laten weten wat u belangrijk vindt of om kennis te maken.

Ilona Bakker – de Waal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.