20 november 2022

debatteren

We debatteren er wat af, zo voor de verkiezingen.
Toch kunnen we ons voorstellen dat u ze niet allemaal kunt bijwonen of terug kijken.
Daarom hebben we hieronder onze input voor de verkiezingsbijlage gezet, gebaseerd op de 13 categorieën zoals eerder gebruikt.

1. Dienstverlening, participatie en samenwerken door de gemeentelijke organisatie moeten de hoofdpijlers naar de burger. Inwoners denken, praten en beslissen mee in een dorps- of wijkraad over hun eigen omgeving.

2. Betaalbare woningen voor jong en oud, 30% sociale bouw, meergeneratie woningbouw en goede, op de toekomstgerichte schoolgebouwen dichtbij.

3. Stimuleren van sport en gezond leven, meer fietsen en daarbij behorende goede fietspaden, ondersteuning van verenigingen en inrichten van watertappunten langs belangrijke routes.

4. Verduurzaming in samenspraak met alle betrokken partijen en aandacht voor alle vormen van alternatieve energie. Inwoners moeten kunnen profiteren van bijvoorbeeld zonneparken en windmolens. Maar geen Bio stookinstallaties

5. Voldoende handhavers voor minder overlast, integriteit bevorderen en ondermijning tegengaan, schade van vandalisme verhalen en burgers bewust maken van de kosten.

6. Voor een vitaal kernenbeleid willen wij belangrijke faciliteiten zoals sporthallen, zwembaden, tennis /padel en voetbalvelden dichtbij huis. Hiertoe willen wij vereniging en hun besturen ondersteunen.

7. Voorne aan Zee moet, net als Brielle nu, de MKB vriendelijkste gemeente worden met stimulering van een goed MKB-klimaat. Winkelgebieden en industriewijken moeten actief gestimuleerd worden.

8. Een gezonde begroting met ruimte voor maatschappelijke en duurzame investeringen. Er komt een ambtenaar om subsidiemogelijkheden maximaal te benutten en wij willen kwaliteit in het beheer van de buitenruimte.

9. Een schone en verzorgde leefomgeving. Inspraak hierbij door wijk- en buurtverenigingen. Kavelpaspoorten met aandacht voor Groen en verstening in tuinen ontmoedigen.

10. Het groene rustige karakter behouden en voldoende levendigheid: Stimuleren samenwerking kunst en cultuur, toerisme en horeca op Voorne. Aandacht en ondersteuning voor synergiën op gebied van historie, en landschap.

11. Zorg voor elkaar door goed en passend onderwijs met zorg en hulp voor ieder kind, erkenning voor mantelzorgers en vrijwilligers, zorg dichtbij en investeren in de vitaliteit van ouderen.

12. Adequaat openbaar vervoer (met busverbinding naar Schiedamse transport hub) en een goede ontsluiting naar A15 en zeeland.

13. Oplossing zoeken voor de verzanding van de stranden, bomvrij hospitaal wordt stadspark en evenementen locatie, extra doorgang bij Brielse poort voor fietsers en voetgangers en aandacht voor camper plaatsen.

Dit, en nog veel meer is te vinden in ons programma ‘met CDA in Zee’ verder op deze website.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.