22 januari 2018

Overlast ‘Teerveldje’ voorbij

Afgelopen weekend bracht de CDA fractie een bezoek aan de buurt rond het voetbalveldje achter de sporthal. Jarenlang hebben buurtbewoners rond het veldje geklaagd over de overlast die jongeren daar veroorzaakten. Buurtbewoner Geert-Jan van den Ende: “Op 20 januari 2014 werd het terrein officieel geopend door burgemeester Staatsen. Het zou een voetbalveldje worden met een prieeltje waar de jongeren kunnen schuilen als het zou gaan regenen. Heel snel veranderde echter het speelveld in een vrijplaats voor jongeren zonder controle. Bankjes werden vernield, graffiti gespoten en ver voor de jaarwisseling begon de overlast van vuurwerk. Het prieeltje werd met de grond gelijk gemaakt en is inmiddels verdwenen.

Vele keren is er geschreven en gebeld over de overlast. Het jarenlang ervaren van overlast gaat niet in je koude kleren zitten. De buurt heeft daarom diverse fracties aangesproken en aangeschreven maar er werd matig gereageerd. De fractie van het CDA heeft geluisterd en gehandeld. Zij vonden dat het zo niet verder kon gaan. Mede door hun inzet is er eindelijk harde actie ondernomen door Burgemeester, gemeenteraad, Jongerenwerk en politie om de overlast dusdanig te verminderen dat er eindelijk weer buiten gezeten kan worden door de buurtbewoners en dat kinderen weer een balletje kunnen voetballen en kunnen doen waar het teerveldje bestemd voor is. 

Het teerveld is voor ons allemaal, normen en waarden moeten worden gerespecteerd en respect moet verdiend worden, dat geldt zowel voor ouderen als jongeren. Het veld mag nog heel lang blijven zolang het gebruikt wordt waarvoor het gebruikt moet worden. Een plezierige plek voor jong en oud. Om te sporten en elkaar te ontmoeten.

René Zoetemelk: “Toen eerste signalen kwamen speelde op meer plekken in Voorschoten het probleem van overlast. Esmee van Herk heeft bij de achtereenvolgende burgemeesters aan de bel getrokken en gevraagd om maatregelen. Als een burger klaagt moet daar serieus naar gekeken worden. De huidige burgemeester Pauline Bouvy heeft door haar contacten bij Politie en jongerenwerk aan te spreken gezorgd voor een adequate aanpak. Na 21.00 uur mag er geen gebruik meer worden gemaakt van het voetbalveldje. Het werkt, de overlast is sterk afgenomen. Het CDA vindt echter wel dat jongeren een plek moeten hebben om bij elkaar te komen maar als de overlast vormen aanneemt waar een buurt van wakker ligt moet er iets gebeuren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.