Leen Hoogeveen

Bestuurslid - portefeuille Ouderen

Mijn naam is Leen Hoogeveen en ben in 1943 geboren in Noordwijk waar mijn ouders een boerderij annex bloembollenkwekerij hadden. Ik ben getrouwd met Sylvia en wij hebben twee dochters en 2 zonen. In 1980 zijn wij verhuisd naar Wassenaar naar een grotere bloembollenlocatie, genaamd Lentevreugd, dat ik samen met mijn broer heb gerund.

Voor de ontwikkeling van het natuurgebied Lentevreugd hebben wij op verzoek van de provincie Zuid Holland in 1996 plaats moeten maken en het teeltbedrijf daar gestopt. In plaats van het opnieuw opstarten van een teeltbedrijf zijn we tuinwinkel gestart (Flower-farm) specifiek gericht op de verkoop van terras-artikelen. Dit bedrijf wordt nu door onze zoon Jan geleid.

Naast het bedrijf heb ik samen met jonge vakgenoten in 1970 de “Land en Tuinbouwbond (LTB) jongeren kring Duinstreek” opgericht. Vele jaren heb ik daar voorzitter van mogen zijn. Van hieruit ben ik bestuurslid geweest bij de vakgroep bloembollen Deze vakgroep maakte onderdeel uit van het hoofdbestuur LTB, dat later is overgegaan in de W.L.T.O. (Westelijk Land en Tuinbouwbond) en draagt thans de naam van Landelijke Tuinbouw Organisatie-West (LTO-West) .

Vanuit de KVP-jongeren ben ik betrokken geweest bij de oprichting van het CDA. 

Sinds mijn pensionering wonen wij inmiddels al weer een aantal jaren met veel plezier in het mooie Voorschoten. Omdat mijn hart bij het CDA ligt ben ik al snel toegetreden tot de plaatselijke afdeling van het CDA in Voorschoten. In mijn functie als bestuurslid zet ik mij graag in om de belangen van de inwoners van Voorschoten te behartigen.

Daarnaast heeft Jazz mijn interesse. Sinds de oprichting van de Jazz Sociëteit Wassenaar (J.S.W.) ben ik hier mede-bestuurslid van.

En bij mooi weer mag ik graag een baantje lopen bij de Voorschotense Golf Club (V.G.C.)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.