21 februari 2022

CDA Voorschoten op werkbezoek bij melkveebedrijf van familie Van Vliet aan de Papelaan

Station Voorschoten biedt treinreizigers een prachtig en uniek uitzicht op de boerderij aan de Papelaan. Dit is het melkveebedrijf van de familie Van Vliet dat hier al vier generaties  gevestigd is en daarmee onderdeel uitmaakt van het dna van Voorschoten.

De delegatie van  CDA Voorschoten werd hartelijk ontvangen en rondgeleid door Peter en Freek van Vliet terwijl de rest van de familie nog volop bezig was met het herstel van de stormschade van Storm Eunice. Trots vertelden zij over hun moderne bedrijf waar de laatste jaren veel is geïnvesteerd en geïnnoveerd: moderne ruime nieuwe stallen, milieutechnische vernieuwingen, automatisering en betere werkomstandigheden. Dat is een voorwaarde om rendabel te blijven en te voldoen aan de huidige wetgeving.

De rondleiding werd afgesloten met een gesprek aan de keukentafel waar ook de grote uitdagingen voor de toekomst op tafel kwamen. Er werd met name gesproken over de plannen die  op stapel staan om hetbedrijf energieneutraal te maken. Ook werd er over de rol van de gemeente gesproken. Die kan het bedrijf helpen nog verder te verduurzamen door duidelijke regels en ondersteuning.

CDA Voorschoten is onder de druk van dit gepassioneerde innovatieve ondernemerschap. Wij vinden het belangrijk dat de lokale politiek onze ondernemers zoals Van Vliet helpt in hun omslag naar een duurzaam en slagvaardig voortbestaan van hun bedrijf. Zo zetten wij gezamenlijk stappen naar  een duurzamer Voorschoten.

Het bezoek was een waar genoegen. Iedereen die in de toekomst de kans krijgt om dit bedrijf te bezoeken via bijvoorbeeld open dagen zou dit zeker moeten doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.