05 februari 2016

CDA Valentijnstaart 2016 voor Care for Family

Het CDA in Waddinxveen heeft op donderdag 4 februari aan Care for Family de CDA Valentijnstaart 2016 uitgereikt. CDA raadslid Trix de Kruijff bij de overhandiging: "Deze mooie organisatie verdient deze waardering omdat zij zich met veel liefde inzetten voor inwoners van Waddinxveen  die steun en hulp nodig hebben”. Trix benadrukte nog eens dat het CDA met zorg kijkt naar de stijging van het aantal gezinnen, momenteel 225, dat bij Care for Family aanklopt.

De organisatie zet zich nu al 12 jaar in voor Waddinxveense gezinnen en doet dat alleen op basis van giften. Ooit is een eenmalige bijdrage gekregen van de gemeente om de huur van het pand, van waaruit ze hun werk doen, voor een jaar vooruit te kunnen betalen. De hulp die ze verlenen, kan bestaan uit een aanvulling op het budget voor eten en kleding, maar ook bestaan uit ondersteuning bij het zoeken naar een meer permanente oplossing, zodat deze gezinnen weer grip krijgen op hun leven en de regie weer in eigen handen krijgen. Care for Family doet dus al lang van zich spreken, zelfs al toen het woord "participatie maatschappij" nog uitgevonden moest worden. Trix sloot af door te benadrukken dat van deze organisatie veel te leren is en er maar rekening mee moet worden gehouden dat we  meer van hun gaan vernemen als de vluchtelingenproblematiek zal aangroeien.

 

Voorzitter Suzanne Hetyey was samen met haar vrijwilligers erg in haar nopjes met de aangeboden taart. Zij herhaalde nog eens dat het  haar droom is, dat hun werk ooit niet meer nodig is. Hoewel, zo voegde zij daar snel aan toe,  zij dan met dit  grote aantal enthousiaste en betrokken vrijwilligers, ongetwijfeld wel weer een andere mooie uitdaging weet te vinden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.