16 februari 2020

CDA Valentijnstaart voor Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen

Op Valentijnsdag heeft het CDA het bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen (SNFW) in het zonnetje gezet. Valentijnsdag mag dan een dag zijn waarop verliefden elkaar extra aandacht geven, voor het CDA is het ook een dag om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor de Waddinxveense samenleving. Dat sluit goed aan bij een van de CDA speerpunten: “Ruimte voor een rijk verenigingsleven”. CDA Fractievoorzitter Bastienne Prins benadrukte nog eens dat het CDA staat voor een verenigingsleven dat ‘groeit en bloeit’ en dat het CDA dat blijvend zal ondersteunen. Ook om die reden wordt er jaarlijks een Valentijnstaart aangeboden.

De directe aanleiding voor het kiezen voor SNFW, ligt in het feit dat dit jaar, ook in Waddinxveen, voor de 75e keer wordt stilgestaan bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het SNFW heeft een belangrijke rol bij de voorbereiding van de dodenherdenking op 4 mei in Waddinxveen. Het CDA vindt het van groot belang dat dit gebeurt: ‘Opdat wij niet vergeten’

Maar dat is niet het enige waar de stichting voor staat. De Stichting is jaren geleden in het leven geroepen om o.a. de viering van Koninginnedag tot een groots Waddinxveens dorpsfeest te maken. Dit festijn was uitermate geslaagd en werd en wordt door de gemeenschap als zeer positief ervaren. Inmiddels is Koninginnedag, Koningsdag geworden en is het een ontzettend leuk feest met het programma ‘ParkPret’ in het Warnaarplantsoen.

Daarnaast organiseert zij jaarlijks een kerstfair met o.a. een grote kersboom op het Gouweplein waarin je wensen kunt hangen. Een activiteit van de stichting die het CDA ook zeer aanspreekt, vanwege de solidariteit met de kwetsbaren in de samenleving, is de medewerking die de stichting verleent aan de tweejaarlijkse Toetertocht voor gehandicapte deelnemers.

Op de site van SNFW staat dat de stichting in dit jaar ook de 5-mei viering zal organiseren en daartoe het voortouw heeft genomen door een subsidieaanvraag in te dienen, die inmiddels is toegekend. “Een geweldig initiatief en een prachtig resultaat” aldus Bastienne Prins. Henk van Vliet, voorzitter van SNFW, liet weten dat het programma voor die dag grotendeels rond is en binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.