29 november 2021

CDA Waddinxveen lanceert ‘Plan W’

Onder de titel ‘Plan W’ lanceert het CDA Waddinxveen haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op 16 maart 2022. Het programma is gebaseerd op de vier uitgangspunten (rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid en solidariteit) van het CDA en verder verrijkt met wat opgehaald is in de samenleving en bij maatschappelijke organisaties. 

Waddinxveen is een sterk groeiende gemeente met een goed woon- werk- en leefklimaat. De groei bevestigt de aantrekkingskracht: een groene gemeente, goed bereikbaar en met een hoog niveau aan voorzieningen. Maar er liggen ook uitdagingen voor op het gebied van de woningmarkt, veiligheid en duurzaamheid. 
Het CDA wil daarom dat de braakliggende terreinen in Waddinxveen snel ingezet worden voor toegankelijke woningbouw. Lokale veiligheid moet worden vergroot door voldoende politie en bekende wijkagenten meer tijd en ruimte te geven in de wijken. Voor wat betreft duurzaamheid wil het CDA een heldere vertaling van het landelijk beleid naar realistische en betaalbare Waddinxveense plannen. Goede communicatie en duidelijke informatie over tijdlijnen en subsidiemogelijkheden zijn daarbij essentieel. 

Met een ambitieus programma en een diverse kandidatenlijst met zowel ervaren als jonge kandidaten wil het CDA constructief verder bouwen aan een mooi Waddinxveen. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.