20 januari 2022

Kandidaten stellen zich voor: #8 Gerard Breugem

Komende tijd stellen wij onze kandidaten aan u voor. Vandaag is dat Gerard Breugem, nummer 8 op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. 

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Gerard Breugem (38) en woon sinds 2010 met mijn vrouw en twee kids (6 en 9yo) in Waddinxveen. Ik ben sinds dit jaar werkzaam bij het Hoogheemraadschap van Delfland als senior vergunningverlener met specialisatie waterkwaliteit. Daarvoor heb ik een aantal jaren gewerkt in de commerciële advisering op gebied van bodemonderzoek en bodemsanering. De fysieke leefomgeving is de rode draad in mijn loopbaan.

Waarom ben je lid van het CDA?

Het CDA heb ik leren kennen als een inclusieve partij om de sociale samenhang te bevorderen, waarbij iedereen naar eigen vermogen moet kunnen meedoen. Door niet aan te sturen op een overheid die alles opknapt en regelt, behouden mensen hun eigen verantwoordelijkheid om met eigen initiatieven een bijdrage aan de maatschappij te leveren.  Voor het aangaan van maatschappelijke issues wordt de inspiratie gehaald uit de Christelijke waarden en normen, wat weer aansluit op mijn eigen levensvisie. Tijdens het volgen van de lokale politiek heb ik steeds ervaren dat juist vanwege deze drijfveren het CDA zich onderscheidt van de andere politieke partijen. Ik kon niet anders dan in 2017 lid worden van het CDA.

Wat vind je mooi aan Waddinxveen?

Waddinxveen is de afgelopen 20 jaar met bijna 4.000 inwoners gegroeid en heeft zich daarmee steeds meer ontwikkeld naar een middelgrote gemeente. Als we verder terugkijken, zien we dat Waddinxveen zich heeft ontwikkeld van drie kleine kernen met een sterk agrarisch karakter en een grote ambachtelijke industrie naar het huidige Waddinxveen met een gezonde dienstverlenende economie. Als enige dorp in de regio Midden-Holland heeft Waddinxveen haar zelfstandigheid behouden! Waddinxveen heeft zichzelf meer dan eens opnieuw uitgevonden en blijft zich ontwikkelen. Die mentaliteit vind ik mooi en moeten we behouden.

Wat kan er beter in Waddinxveen?

Kennis van het verleden hebben we nodig om het heden en de toekomst te kunnen begrijpen. Bijzondere gebouwen en locaties geven ons dorp een gezicht. De sloopwoede in de afgelopen decennia heeft veel onherstelbare afbreuk aan ons dorp opgeleverd. Door het verleden in ons dorp tastbaar en beleefbaar te houden, is inzet op behoud van de nog aanwezige historische gebouwen en locaties noodzakelijk. Bewustwording van onze eigen leefomgeving moet gestimuleerd worden.

De komende vier jaar wil ik mij inzetten voor….

Triangel is nog niet afgebouwd. Er wordt komende jaren ingezet op toekomstige inbreiding door (oude) industrieterreinen of jarenlange braakliggende kavels te (her)ontwikkelen voor woningen. Waddinxveen zal daarom de komen de jaren nog verder gaan groeien. De huidige infrastructuur piept en kraakt. De afgelopen jaren zijn al stappen gezet om hierop te anticiperen. We moeten deze lijn doorzetten en steeds zorgvuldige afwegingen te maken tussen extra wegen en behoud van het groene karakter van ons dorp. Slimme oplossingen zijn daarom noodzakelijk. Hiervoor wil ik mij de komende jaren voor inzetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.