26 oktober 2018

Raadsblog: Raadswerk is LEUK!

Zoals mijn collega raadslid voor zijn vorige raadsblog de vraag kreeg hoe is het om raadslid te zijn, krijg ik nu vaak de vraag of ik het nog leuk vind, en, zoals ik de vorige keer al vertelde vond ik het even niet zo fijn na de verkiezingen, maar ik heb de draad weer opgepakt.

En mijn antwoord is: “Ja ik vind het nog steeds leuk!”

Maar ja wat is er dan zo leuk? Er wordt vaak gedacht dat het saai en best zwaar is dat raadswerk.
Maar het is echt fijn hoor om naar evenementen en openingen te gaan en zeker uiterst leerzaam om bij bijeenkomsten aan te schuiven! In het begin van mijn vorige raadsperiode werd ik er al “fijntjes” door een ander raadslid op gewezen dat het raadswerk niet alleen uit bezoekjes bestaat.
Ja dat weet ik ook wel, maar ik moest ergens beginnen toch?!

Nou het heeft mij er in ieder geval niet van weerhouden om zichtbaar te zijn in Waddinxveen zal ik u vertellen!

Dit heeft tot gevolg dat mensen mij weten te vinden en ze ook weten dat het CDA een betrokken partij is en wij, leden van het CDA, makkelijk benaderbaar zijn.

Een paar voorbeelden:

  • Opening van een wijkgebouw:

Ik heb het gesprek gebracht op eenzaamheid en ik heb daar gesproken met initiatiefnemers tegen deze eenzaamheid. Goed om te horen wat er leeft en gebeurt in de samenleving!

  • Beleidsavond sociaal domein:

Met beleidsmedewerkers heb ik gesproken en de verslaving weer onder de aandacht gebracht. Dat stond helaas weer niet vermeld op het lijstje preventie maatregelingen.

  • Vrijwilligersbijeenkomst:

Ik heb kennis gemaakt met een organisatie (een boerderij voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt) waar ik het bestaan niet van wist. Ik ga er binnenkort op bezoek. Ook ben ik aangesproken over de Mantelzorgdag door Palet Welzijn met de vraag of wij daar weer aanwezig willen zijn.

En dit zijn recente bezoeken van slechts 1 week!

Het is zelfs leuk in de raadzaal, ook al heb je daar soms oeverloos lange vergaderingen, maar ik heb echt nog geen saai moment gekend. Onverwachte gebeurtenissen zijn er met enige regelmaat en bijzondere besluiten die er worden genomen maken het zeker niet saai.

Dus ja…. ik vind het nog steeds leuk!!!!!!

Trix de Kruijff -Los

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.