10 november 2020

Van de wethouder: Vreemd en vertrouwd

Vreemd en vertrouwd, dat zijn de twee woorden die het eerst in me opkomen als ik de afgelopen twee weken de revue laat passeren. Vertrouwd omdat ik weer aan de slag ben als wethouder. Ik zie veel bekende gezichten en een deel van mijn portefeuille had ik ook in de periode 2016-2018. Het is toch ook vreemd. Nieuwe collega’s in het college, nieuwe medewerkers op het gemeentehuis en ook nieuwe gezichten bij de organisaties in Waddinxveen waar ik contact mee heb. Daarbij is er een gat van bijna 2,5 jaar, is een deel van de onderwerpen waarmee ik me ga bezighouden onbekend en werken we ten gevolge van corona op een andere manier. Dat vreemde en vertrouwde is een mooie mix om met veel energie aan een nieuwe episode te beginnen.

Met elkaar gaan we het collegeprogramma dat er al ligt uitvoeren. Voor mij betekent dat onder andere inzet voor goede huisvesting voor het basisonderwijs en ervoor zorgen dat er een toekomstbeeld komt voor het zwembad. In mijn portefeuille ook sport, kunst & cultuur, afval en duurzaamheid en het hele sociale domein. Een flinke klus waar ik mijn tanden in kan zetten. Ook zal ik de kennis en ervaring die ik de afgelopen periode als projectleider lokale preventieakkoorden bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten heb opgedaan benutten. Het zou mooi zijn als we in Waddinxveen een preventieakkoord op het gebied van leefstijl kunnen sluiten. Deze coronapandemie laat nog eens extra zien dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Preventie kan eraan bijdragen dat erger wordt voorkomen. Ook daar wil ik mij hard voor maken.

We hebben anderhalf jaar tot aan de verkiezingen. Dat is een korte periode en het is een uitdaging daar het maximale uit te halen. Ik heb er zin in.

Brigitte Leferink

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.